YouTube smanjuje rezoluciju klipova kako bi olakšao napor koji internet trpi

G.S
YouTube smanjuje rezoluciju klipova kako bi olakšao napor koji internet trpi

Facebook bilježi nezapamćenu aktivnost, korisnici su zamalo srušili Instagram zbog nove opcije, a YouTube takođe poduzima određene mjere u vrijeme karantina zbog pandemije virusa korona.

Pandemija virusa korona primorala je na milione ljudi da ostanu u svojim domovima, pa se samim time mnogi okreću internetu radi posla, učenja ili razonode kako bi im vrijeme u samoizolaciji brže polazilo. Da bi olakšali pritisak na infrastrukturu interneta i spriječili je da se uruši, YouTube je donio odluku da u narednih 30 dana smanji rezoluciju svih klipova na svojoj platformi.

Korisnici će i dalje moći svojeručno promijeniti kvalitet pojedinačnog klipa koji gledaju. YouTube se time pridružuje Netflidžu koji će smanjiti kvalitet streaminga u Evropi kako bi olakšao napor koji internet trpi uslijed nezapamćene upotrebe. I veće tehnološke platforme se bore prevladati izazove koje nameće pandemija, prenosi CNN.

Mark Zakerberg, osnivač i vlasnik Facebooka, nedavno je izjavio da je njegova kompanija zabilježila dosad neviđeni priljev korisnika, kakav se ne događa ni u prazničnom razdoblju oko Nove godine. 

Korisnici Instagrama takođe su iskoristili višak slobodnog vremena u samoizolaciji, te su zamalo srušili platformu nakon što je dodana nova opcija pod nazivom Stay Home uz pomoć koje korisnici mogu prikazati kako provode vrijeme kod kuće dok traje pandemija.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana