Власници телефона тужбама на Самсунг

Агенције
Власници телефона тужбама на Самсунг

Сеул - Власници телефона "Galaxy note 7" у Јужној Кореји почели су са подношењем тужби против њиховог произвођача "Самсунг" због квара на батерији усљед којег се уређај прегријавао и запалио у неколико случајева.

Адвокат Питер Јанг-Јил Ко рекао је да 527 особа тражи надокнаду од "Самсунга" због трошкова које су имали када су се враћали у радње да замијене телефоне, усљед изгубљеног времена док су пребацивали податке и због психолошке штете настале коришћењем опасног производа.

- Ми не подносимо тужбу ради казнене одштете од неколико стотина милиона долара, као што се ради у САД. Ми тражимо надокнаду због обичне штете коју су претрпјели корисници - рекао је Ко.

"Galaxy note 7" је два пута повучен са тржишта због проблема са прегријавањем и запаљивањем, а "Самсунг" је одлучио да га потпуно повуче и обустави производњу. Компанија је купцима тог уређаја понудила било који други "Самсунгов" телефон уз плаћање разлике у цијени или потпун повраћај новца. "Самсунг" је припремио и програм за купце телефона "Galaxy note 7", који сада могу да добију тај телефон "Galaxy S7", а потом га замијене за "Galaxy С8" или "Galaxy note 8" уз плаћање половине цијене тог уређаја када се они појаве на тржишту и враћање замјенског апарата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана