Ускоро унапређење за Samsung Galaxy телефоне

GS
Foto: X.com

Како би испунили захтјеве обраде вјештачке интелигенције на уређају, Самсунг Galaxy телефони сљедеће генерације добијају бржу меморију, наредним УФС складиштем.

Самсунг Semiconductor планира да унаприједи брзину меморије у својим будућим Galaxy уређајима. Тако ће Самсунг Galaxy телефони сљедеће генерације добити унапријеђено УФС (Универсал Фласх Стораге) меморијско шење, открива јавно представљени план компаније.

Прије неколико година, Самсунг је представио УФС 4.0 трајну меморију за мобилне уређаје. Ова технологија је већ кориштена у Galaxy С23 и серији преклопних телефона из 2023. године, као и у најновијој Galaxy С24 линији. Међутим, сада се компанија спрема за сљедећи корак.

Према плану објављеном на друштвеној мрежи "Weixin#, Самсунг Семицондуцтор намјерава да лансира УФС 4.0 4-лане ЦС сљедеће године, прије преласка на УФС 5.0 2027. године. УФС 4.0 4-лане ће очигледно представљати међукорак, а према тврдњама компаније, треба да побољша брзину са око 4 ГБ/с на 8 ГБ/с, док би УФС 5.0 могао да достигне брзину преко 10 ГБ/с.

Самсунг планира да започне масовну производњу УФС 4.0 4-лане рјешења прије 2025. године, комбинујући два УФС контролера за повећање брзине секвенцијалног читања. Ове иновације у УФС технологији побољшаће вријеме учитавања и апликације за АИ обраду на уређају.

Иако Самсунг није открио које ће Самсунг Galaxy телефони и уређаји уопште први користити УФС 4.0 4-лане, могуће је да ће то бити Galaxy С25 серија, док би УФС 5.0 могао да се појави уз Galaxy С27 линију телефона неколико година касније. Самсунг већ планира више АИ функција за своје наредне уређаје, а неке АИ алатке можда ће бити понуђене кроз плаћени модел.

С обзиром на овај план УФС складишта, вјероватно је да ће предстојећи Galaxy З Фолд6 и З Флип6 ипак користити исто УФС 4.0 рјешење као и Galaxy С24 линија, пошто УФС 4.0 4-лане вјероватно неће бити спреман за масовну производњу до периода када З6 савитљиви телефони буду званично представљени овог љета, преноси "BenchMark".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана