Twitter најављује промене: нови алати и функције

Агенције
Twitter најављује промене: нови алати и функције

Корисници једне од најпопуларнијих друштвених мрежа ускоро ће примjетити низ промjена.

Често критикован да, у поређењу са другим друштвеним мрежама и интернет сервисима, ријетко уводи промјене и тестира нове алате, Twitter је најавио неколико промјена у садашњем изгледу и функционисању.

Прва од њих је увођење тзв. timeline highlits, функције која би требало да надокнади вријеме које корисници Twitterа проведу offline и на тај их начин упути у најважније догађаје које су пропустили. У вези са овим, у плану је и увођење обjавештења о ударним вијестима.

Ово је функција с којом је Twitter експериментисао и у прошлости, путем твитова са налога @eventparrot  и нотификација о одабраним темама, али сада се овој функцији намјерава посветити више пажње и проширити приступ тзв. Twitter трендовима глобално.

Остале планиране промјене и алати укључују увођење листе нових твитова који би били излистани новим корисницима без додатних корака додавања налога за праћење, побољшавање функције слања директних приватних порука и увођење алата за директни upload видео клипова у поље за постављање tweetoва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана