Тешки Твитер и лак сан запослених, истрага због кревета у канцеларијама

ГС
Foto: Твитер

Твитер је под истрагом градских званичника у Сан Франциску након жалбе да је компанија наводно претворила канцеларије у свом сjедишту у спаваће собе.

Чини се да су промјене дио Масковог плана за "тврдокорни Твитер" у којем је захтевао од радника да посвете "дуге сате високог интензитета" након што је отпустио скоро половину радне снаге компаније.

Међутим, Сан Франциско хроникл преноси да компанија није поднијела захтјев за било какву дозволу за коришћење дијелова зграде у "стамбене сврхе".

Одјељење за грађевинску инспекцију Сан Франциска потврдило је за неколико медија да истражује случај након што је примило притужбу и да планира да прегледа сједиште компаније.

"Морамо да се увјеримо да се зграда користи како је предвиђено", рекао је портпарол одјељења Патрик Ханан за Вашингтон Пост.

Према његовим ријечима, постоје различити захтјеви грађевинских прописа за стамбене зграде, укључујући и оне које се користе за краткорочни боравак. То, каже, осигурава да људи безбједно користе простор.

"Одјељење је контактирало представнике зграде да изврше инспекцију и ако седиште више не буде у складу са грађевинским прописима, издаће обавештење о прекршају. Они све жалбе на имовину и власнике третирају исто. Нико није изнад закона", рекао је Ханан.

Илон Маск је био критичан према истрази.

"Дакле, град Сан Франциско напада компаније које обезбјеђују кревете за уморне запослене умјесто да се побрине да дјеца буду безбједна од фентанила. Гдје су ваши приоритети", упитао је Маск Лондон Брид, градоначелницу тог града. 

Маск је уз твит подијелио и линк чланка који детаљно описује налог оца који каже да се његова беба предозирала фентанилом након што је била изложена дроги на градском игралишту. 

Нико од градских или полицијских званичника није потврдио да ли је дијете било изложено фентанилу, преноси РТС.

Неки радници су пријавили да спавају у сједишту компаније. Твитерова директорка за управљање производима, Естер Крафорд, подијелила је фотографију прошлог мјесеца на којој спава у канцеларији са маском за очи и врећом за спавање.

"Када ваш тим гура даноноћно да би стекао рокове, понекад ви спавате на послу", написала је Крофордова на Твитеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана