Teški Tviter i lak san zaposlenih, istraga zbog kreveta u kancelarijama

GS
Foto: Tviter

Tviter je pod istragom gradskih zvaničnika u San Francisku nakon žalbe da je kompanija navodno pretvorila kancelarije u svom sjedištu u spavaće sobe.

Čini se da su promjene dio Maskovog plana za "tvrdokorni Tviter" u kojem je zahtevao od radnika da posvete "duge sate visokog intenziteta" nakon što je otpustio skoro polovinu radne snage kompanije.

Međutim, San Francisko hronikl prenosi da kompanija nije podnijela zahtjev za bilo kakvu dozvolu za korišćenje dijelova zgrade u "stambene svrhe".

Odjeljenje za građevinsku inspekciju San Franciska potvrdilo je za nekoliko medija da istražuje slučaj nakon što je primilo pritužbu i da planira da pregleda sjedište kompanije.

"Moramo da se uvjerimo da se zgrada koristi kako je predviđeno", rekao je portparol odjeljenja Patrik Hanan za Vašington Post.

Prema njegovim riječima, postoje različiti zahtjevi građevinskih propisa za stambene zgrade, uključujući i one koje se koriste za kratkoročni boravak. To, kaže, osigurava da ljudi bezbjedno koriste prostor.

"Odjeljenje je kontaktiralo predstavnike zgrade da izvrše inspekciju i ako sedište više ne bude u skladu sa građevinskim propisima, izdaće obaveštenje o prekršaju. Oni sve žalbe na imovinu i vlasnike tretiraju isto. Niko nije iznad zakona", rekao je Hanan.

Ilon Mask je bio kritičan prema istrazi.

"Dakle, grad San Francisko napada kompanije koje obezbjeđuju krevete za umorne zaposlene umjesto da se pobrine da djeca budu bezbjedna od fentanila. Gdje su vaši prioriteti", upitao je Mask London Brid, gradonačelnicu tog grada. 

Mask je uz tvit podijelio i link članka koji detaljno opisuje nalog oca koji kaže da se njegova beba predozirala fentanilom nakon što je bila izložena drogi na gradskom igralištu. 

Niko od gradskih ili policijskih zvaničnika nije potvrdio da li je dijete bilo izloženo fentanilu, prenosi RTS.

Neki radnici su prijavili da spavaju u sjedištu kompanije. Tviterova direktorka za upravljanje proizvodima, Ester Kraford, podijelila je fotografiju prošlog mjeseca na kojoj spava u kancelariji sa maskom za oči i vrećom za spavanje.

"Kada vaš tim gura danonoćno da bi stekao rokove, ponekad vi spavate na poslu", napisala je Krofordova na Tviteru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana