Теорија која објашњава зашто се iPhone 6 Plus савија

Агенције
Теорија која објашњава зашто се iPhone 6 Plus савија

Разни стручњаци дају различита објашњења и проналазе различите кривце за проблем са савијањем iPhone 6 Plus телефона - од слабог алуминијумског кућишта, до снаге која је потребна да би се телефон савио.

Појавило се и једно структурално објашњење, од стране Имгур корисника (alleras4), који спекулише да савитљиво кућиште телефона није само посљедица пуке чврстине алуминијумске конструкције.

Немогуће је верификовати истинитост овог навода, али занимљиво је како се ово објашњење поклапа са растављањем iPhone-а 6 Plus од стране iFixit тима. Наиме, iFixit наводи да је савијање проузроковано дизајном ојачања унутар телефона, иза тастера за звук.

Ту се метално ојачање завршава шрафом, остављајући тијело телефона изложено притиску.

Alleras4 објашњава да савијање телефона нема много везе са снажним палчевима или тежином корисника. У питању је притисак на веома специфично мjесто на iPhone-у 6 Plus, из специфичног угла - тамо гдjе унутрашњи дизајн уређаја има ману.

Не ради се о томе да ли се уређај савија или не, или колика снага се употреби. У питању је ситуација гдjе се под одређеним положајем, телефон савија а на ово утичу метални додаци у унутрашњости, који се окрећуоко осе преблизу критичне тачке.

Alleras4 наводи да су ови критични дијелови више раздвојени, могли би да дозволе бољу подршку и умјесто обртања дијела би омогућили флексибилност и начинили телефон отпорнијим.

Alleras4 наводи да је ово објашњење базирано на једноставној структуралној логици и растављању телефона.

Могуће је да постоји и сасвим другачија теорија. Сајт Гизмодо је консултовао индустријског дизајна Дона Лемана, који је прокоментарисао ово објашњење које је дао alleras4.

Он наводи да објашњење има смисла, те да је проблем са савијањем погодио минималан број корисника и да је мало вjероватно да ће се дизајн телефона промjенити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана