Стиже јефтинија Xbox Series X конзола?

GS
Foto: X.com

Појавиле су се незваничне информације које кажу да Microsoft можда ради на бијелој верзији своје "all-digital" Xbox Сериес X конзоле.

Дизајн би требао да буде идентичан тренутној црној верзији са диском (осим слота за њега), са истом завршном обрадом као на бијелој Xbox Сериес С конзоли. Уколико су ове информације тачне, то би могло да значи да се одлаже, такође незванична најава Xbox Сериес X редизајна.

Да се вјероватно нешто спрема на ту тему говори и чињеница да ово није прва информација у којој се помиње бијела Xbox Сериес X конзола без диска. Прошлог мјесеца објављена је (незванична) информација да би та конзола могла да се појави током љета ове године (у јуну или јулу), са цијеном која би била за 50 до 100 долара нижа од актуелне Xbox Сериес X конзоле.

Прошле године објављене су (наравно, незваничне) информације да би Microsoft могао да лансира "all-digital" Xbox Сериес X конзолу са новим цилиндричним дизајном, која би се на тржишту нашла у новембру ове године, по цијени од 500 долара. Кодно име ове конзоле је Брооклин, а посједовала би Wi-Fi 6Е, Bluetooth 5.2, УСБ-Ц порт на предњој страни, као и нека друга унапређења и промјене.

Ова конзола би могла да утиче на смањење потрошње електричне енергије за 15 процената, као и stand-by мод са још нижом потрошњом. Такође, кућиште би било највећим дијелом израђено од рециклиране пластике.

Ипак, већину информација везаних за Брооклин конзолу демантовао је Фил Спенсер, ЦЕО Microsoft Gaming дивизије.

Тада је он навео да су те информације нетачне и да се заснивају на раним плановима компаније, који су током времена одбачени. Тада је рекао и да ће компанија објавити јавно своје планове када буде спремна. С обзиром да се тај тренутак још није догодио, можда је најбоље да се поменуте информације за сада узимају са резервом, преноси "PCpress".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана