Самсунг представио пет нових моћних Galaxy уређаја

ГС
Самсунг представио пет нових моћних Galaxy уређаја

Компанија Самсунг Елеkроник Цо., Лтд данас је организовала први виртуелни Galaxy Unpacked догађај у својој историји, стреамингом уживо из Јужне Кореје.

Том приликом представљено је чак пет нових уређаја: Galaxy Note20 и Note20 Ултра– најмоћнији Note телефони до сада, ТаbS7|S7+ - вишенамјенски таблети за већу продуктивност и креативност, Galaxy Watch3 – премиум паметни сат са напредним здравственим опцијама, затим Galaxy Buds Live – модерне ергономске слушалице са врхунским квалитетом звука и Galaxy Z Fold2– нова, унапријеђена, генерација паметних телефона на преклоп.

"Човјек се данас више него икада ослања на технологију– она нам омогућава да будемо повезани и превазилазимо свакодневне изазове са којима се сусрећемо", рекао је Др ТМ Рох, предсједник и директор одјељења за мобилне комуникације у компанији Самсунг Елеkтрониkс.

"Технологија треба да олакша живот нашим корисницима и то је разлог због којег смо представили ових пет иновативних уређаја. Појединачно, они су моћни алати за ефикаснији рад и бољу забаву корисника. Заједно, као дио Galaxy екосистема, функционишу беспријекорно, омогућавајући корисницима да се фокусирају на оно што им је најбитније", додао је.

Galaxy Note20 серија – најмоћнији Note уређаји до сада

Најмоћнија Note серија до сада одликује се невјероватном продуктивношћу – има све особине компјутера и омогућава корисницима да уживају у гејмингу као прави професионалци. У серији су два уређаја: Galaxy Note20 Ултра, дизајниран за љубитеље ове серије који захтјевајумаксимум у перформансама и продуктивности I Galaxy Note20, за ширу групу Note корисника који желе да уживају у врхунским функцијама за рад и забаву.

Нове могућности за рад

Galaxy Note20 серија потпуно трансформише начин рада, омогућавајући корисницима да ураде више, било када и било гдје. Заштитни знак ове серије су нова С Pen оловка, као и Самсунг Notes апликација, који су доступни и код таблета Таb S7|S7+. Додатно, сарадња са дугогодишњим партнером компанијом Мicrosoft, чини да Note20 и Windows рачунари буду усклађени и заједно функционишу беспријекорно.

- Унапијређена S Pen оловка: Омиљена код свих Note фанова и љубитеља мултитаскинга, S Pen оловка на Galaxy Note20 серији нуди врхунско искуство писања при сваком налету инспирације. Нова оловка прецизнија је него икада прије , а нова Anywhere опција чини њено кориштење у било којој апликацији лакшим и ефикаснијим.

- Самсунг Notes за већу флексибилност: Корисницима су потребни алати који им омогућавају да раде на било којем уређају, било када и било гдје. Захваљујући Самсунг Notes опцијама које аутоматски конвертују неуредне биљешке у разумљиво исписан текст, сада је могуће са лакоћом записивати, преправљати и дијелити идеје путем телефона, таблета или рачунара. Самсунг Notes, такође, може да конвертује документе у ПДФ или Мicrosoft PowerPoint формате, а нуди и нову опцију исправљања и обиљежавања унутар текста у овим форматима. На крају, све биљешке биће максимално организоване, захваљујући интуитивном и једноставном систему за управљање датотекама.

- Smart - working на више различитих уређаја: Уз унапријеђену Link to Windows опцију, корисници сада могу да приступе својим мобилним апликацијама директно преко рачунара који користе Windows 10 оперативни систем. Касније током године биће могуће и покретање више апликација на рачунару истовремено. Корисници сада могу да креирају пречице ка апликацијама и садржају на својим телефонима на Windows 10 рачунарима. Такође, сви уређаји биће међусобно усклађени, захваљујући синхронизацији Самсунг Notes са Microsoft ОnеNote и Оutlook , као и Reminders апликације са Microsoft Outlook, To Do и Тeams.

Забава без граница

Партнерство са компанијом Microsoft долази до изражаја и у забавном аспекту Galaxy Note20 серије. Корисници могу у потпуности да се препусте најмоћнијем гејминг искуству које је Самсунг до сада омогућио на мобилном телефону, играјући игрице попут професионалаца. Note20 серија доноси нове, врхунске перформансе и повезаност, на најбољем дисплеју до сада. Поред тога, ту су и професионални алати за прављење фасцинантних фотографија и видео записа.

- Омиљене Xbox игре : Почевши од 15. септембра, корисницима ће бити омогућено играње омиљених игрица са компјутера и конзола уз Xbox Game Pass Ultimate, који нуди приступ бази од преко 100 популарних игара укључујући Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4, Gears of War 5: Ultimate Edition. Захваљујући великом дисплеју и никада бржем процесору, акција тече глатко, а гејминг искуство додатно је побољшано опцијама на бази вјештачке интелигенције и Bluetooth оптимизације.

- Снимање филмова на длану: Уз однос страницаод 21:9 и снимањем од 24fps, камера на Galaxy Note20 серији са 8К резолуцијом омогућава прављење видео снимака филмског квалитета. Захваљујући моћном Про Видео режиму са професионалним фокусом, звуком, експозицијом, освјетљењем и могућностима зумирања уз прављење снимака од 120fps у ФХД резолуцији, корисници пред собом имају заиста аутентично видео искуство. Осим тога, сада могу да контролишу и подешавају и микрофон, усмјеравајући га како и гдје желе, а уз комбинацију са Galaxy Buds Live слушалицама, могуће је снимити кристално јасан звук, без позадинских шумова .

- Мултитаскинг уз унапријеђени Samsung Dex: Samsung Dex сада први пут нуди бежично повезивање Note20 уређаја са паметним телевизором , онда када је корисницима потребан већи екран за дописивање са пријатељима док играју игрице или дијељење најновијих видео садржаја у реалном времену.

Моћ и врхунске перформанце као дио Galaxy традиције

Galaxy Note одувијек је важио за моћан телефон изузетних перформанси, а Note20 серија наставља ту традицију, нудећи корисницима све оно што очекују од Galaxy уређаја. Note20 линија посједује најбржи процесор у историји Galaxy екосистема и спаја врхунску технологију са најбољим мобилним искуством у класи, без жртвовања врхунског дизајна на који су корисници навикли. Note20 и Note20 Ултра долазе у њежним, неутралним тоновима који превазилазе актуелне трендове, са завршним матслојем који неутралише отиске прстију и трагове.

Први пут у Note серији, Galaxy Note20 Ултра одликује Dynamic AMOLED 2X дисплеј уз стопу освјежавања екрана од 120Хз који се аутоматски прилагођава садржају који приказује, како би батерија трајала што дуже. Уз паметну дуготрајну батерију и могућности супербрзог пуњења више од 50 посто капацитета за само 30 минута , корисници више не морају да брину да ли ће им се телефон угасити.

Такође, Самсунг и даље остаје лидер на пољу 5Г технологије уз хипербрзу 5Г конекцију . Galaxy Note20 уређаји аутоматски претражујуи препоручују мреже са највећим протоком, као и стабилне Wi-Fi 6 конекције за различите стриминг услуге. Када је у питању сигурност, корисници могу бити увјерени да им је уређај сигуран захваљујући Samsung Knox систему.

Још један новитет је и Nearby Share функција која омогућава брзо и лако дијељење садржаја између телефона који користе Ultra-wide band технологију (UWB) . Једноставним упаривањем Note20 Ултра са другим Galaxy уређајем са UWB опцијом, Nearby Share ће аутоматски излистати контакте са којима корисник може да дијели садржаје.

Нова искуства уз повезани Galaxy екосистем

Самсунг уређаји и услуге дизајнирани су тако да функционишу заједно без потешкоћа. Note20 добиће ново лице када се упари са другим новитетима из Самсунг Galaxy породице: Таб С7|С7+, Galaxy Watch3 и Galaxy Buds Live. Захваљујући овим врхунским уређајима, корисници могу радити паметније, играти се дуже, живјети здравије и комуницирати боље.

Galaxy Таб С7|С7+, мултифункционални таблети за бољу продуктивност и креативност

Ова два нова мултифункционална уређаја комбинују у себи могућности рачунара, флексибилност таблета и конективност паметног телефона. Оба таблета одликује најновији процесор и могућност 5Г конекције , као и велики дисплеј од 11, односно 12,4 инча, са стопом освјежавања екрана од 120Хз. Galaxy Таb S7|S7+ долазе са тастатуром, унапријеђеном S Pen оловком и Самсунг Notes функцијом као на Note20 серији, за искуство налик компјутерском.

Међусобно дијељење података на Таb S7|S7+ таблетима са другим уређајима сада је још лакше: корисник може лако пронаћи доступну Wi-Fi конекцију уз помоћ Auto Hotspot  опције, која ће детектовати и друге Galaxy уређаје. А уз Nearby Share, садржаји се са невјероватном лакоћом дијеле са најближим контактима. Екран таблет уређаја може се проширити и са Самсунг PC-ем путем Second Screen могућности која дуплира или проширује екран . Алати попут Самсунг Notes, S Pen oловке, Book Cover тастатуре и Bluetooth миша заокружују корисничко искуство које је продуктивније него икад досад.

Galaxy Watch3 – премијум паметни сат са унапријеђеним здравственим функцијама

Galaxy Watch3 је паметни сат нове генерације за одржавање рутине, кондиције и здравља. Израђен од најквалитетнијих материјала и тањом верзијом ротирајућег оквира, Galaxy Watch3 комбинује луксуз и удобност за ношење током цијелог дана и ноћи. Ипак, овај паметни сат није привлачан само визуелно, већ преузима и главну улогу у стварању личног фитнес искуства и побољшања кондиције.

Корисник уз Blood oxygen (СпО2) могућност може да провјери засићеност кисеоником током тренинга. У случају тежег физичког пада, Galaxy Watch3 ће га детектовати и послати СОС нотификацију одабраним контактима како би се одмах указала помоћ. Уз алат за анализу трчања корисник добија тренутне информације током џогинга, као и пратеће извјештаје који ће помоћи у побољшању кондиције и смањењу потенцијалних повреда, док се потрошња кисеоника мјери ВО2 анализом података . Корисник у својој кући може креирати и сопствени фитнес студио уз помоћ Самсунг Health апликације која садржи збирку са више од120 различитих видео вјежби.

Galaxy Buds Live– модерне ергономске слушалице изванредног квалитета звука

Самсунг је представио и свој најновији модел бежичних слушалица – Galaxy Buds Ливе. Захваљујући већим АКГ звучницима и бас каналима од 12мм, звук је сада богат и вишеслојан. Galaxy Buds Liveдолазе са чак три микрофона и Voice Pickup јединицом. Ове слушалице посједују и Аctive Noise Cancellation опцију за уклањање околне буке.

Учините немогуће могућим уз Galaxy Z Fold2

Након представљања два различита преклопна уређаја и прикупљања утисака корисника, Самсунг је дизајнирао Galaxy Z Fold 2. Овај иновативни телефон долази са два Infinity-О дисплеја, готово без ивица, димензија 6,2 и 7,6 инча , чинећи га знатно већим од претходног Galaxy Fold модела. Комбинујући прецизну технологију и несвакидашњи дизајн, Galaxy Z Fold 2 доступан је у црној и бронзаној боји, а многе опције уређаја покреће партнерство са компанијама Googlе и Microsoft.

За све кориснике који трагају за јединственим премиум дизајном, Самсунг је поново удружио снаге са њујоршком модном кућом Thom Browne, створивши ограничену серију Galaxy Z Fold 2 Thom Browne.

Доступност

Galaxy Note20 серија биће доступнана домаћем тржишту од 21. августа 2020. године.

- Galaxy Note20: Мистично бронзана, Мистично зелена, Мистично сива
- Galaxy Note20 Ултра: Мистично бронзана, Мистично црна, Мистично бијела

Уколико поручите Самсунг Galaxy Note20 или Note20 Ултра унапријед, током трајања промотивног периода од 5. до 20. августа 2020. године, на поклон добијате нове бежичне слушалице Galaxy Buds+ или Galaxy Buds Live, у зависности од одабраног модела. Више информације пронађите овдје.

За више информација о најновијим уређајима и спецификацијама овдје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана