Play Station 5 ће подржавати контролере PS 4, али само за играње PS 4 видеоигара

ГС
Play Station 5 ће подржавати контролере PS 4, али само за играње PS 4 видеоигара

Sony је данас потврдио да ће Play Station 5 који ће ускоро бити доступан за наруџбе, подржавати Dual Shock контролере конзоле PS 4.

Међутим, контролери четврте генерације Play Station радит ће на PS 5 само уз видео игре PS 4, појаснили су из Sony- jа. Ипак, компанија не наводи које PS 4 игре ће уствари подржавати PS5, осим да је ријеч о аркадним играма и познатим играма утркивања, јавља Верге.

Sony-jеви PS Move Motion контролери и Play Station ВР Aim контролер такође ће радити уз PS ВР игре које буде подржавао Play Station 5.

Ове информације посебно су обрадовале потенцијалне купце конзоле PS 5 који неће морати куповати и нове контролере за своје старе видеоигре. Ипак, за играње PS 5 игара бит ће им потребни нови џојстици, као што је био случај и када PS 3 контролери нису радили уз конзолу PS 4.

С друге стране, док Мicrosoft- ови Xbox 360 контролери нису радили на Xbox Оnе, компанија се обавезала да ће подржати Џбоџ Оне контролере на предстојећој конзоли Xbox Series X .

Sony још није извијестио када ће PS 5 бити доступан за наруџбу, али оно што је познато јесте да ће наруџбе бити ограничене на једну конзолу по једном кориснику, што значи да једна особа неће моћи купити више конзола.

Подсјетимо, уз PS 5 стижу два наставка најпродаванијих издања PS 4, и то Spider-Man: Miles Morales и Horizon: Forbidden West. Остали истакнути наслови укључују Grand Turismo 7 и дугоочекивану хорор игру Resident Evil 8 .

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана