Отворен највећи свјетски сајам мобилне технологије

Срна
Foto: Срна

БАРСЕЛОНА- Свјетски мобилни конгрес /МВЦ/, на којем ће ове године најновија технолошка достигнућа представити највеће свјетске компаније, отворен је данас у Барселони, јавља извјештач Срне.

На овогодишњем конгресу учествује више од 2.000 излагача из 200 земаља свијета, међу којима је кинески технолошки гигант "Хуавеј", а тема је брзина која ће бити уткана у пет кључних смјерова за расправу: "5Г убрзање", "Ријалити плус", "ОпенНет", "ФинТек" и "Дигитал евритинг".

У "ГСМА" павиљону биће представљене најновије иновације у мобилној индустрији с демонстрацијама и импресивним искуствима.

Министарски програм, највеће глобално окупљање креатора политика и доносиоца одлука, који омогућавају дигиталну економију, окупиће министре, руководиоце регулаторних тијела и институција за заштиту података из великог броја земаља, како би с извршним директорима мобилне индустрије и вишим представницима међународних организација размијенили знања и расправљали о приоритетним политичким и регулаторним питањима.

Метс Грењард, генерални директор ГСМ асоцијације која је и организатор овог догађаја, рекао је новинарима да је МВЦ дуго био мјесто окупљања мобилне индустрије, поручивши да сада слиједи нови искорак.

"Ове године идемо даље од мобилног пружајући незаобилазан простор за ослобађање технологије сутрашњице", поручио је Грењард.

Из компаније "Хуавеј" наглашавају да желе истражити кључне могућности које могу помоћи компанијама да задовоље растућу потражњу и ослободе више прилика за нови раст.

"Хуавеј је ласерски усредсређен на развој поједностављене, зелене и интелигентне информативно-комуникационе технологије /ИКТ/, како би помогао убрзању дигиталне трансформације и оснаживању иновација. Заједно с оператерима и партнерима широм свијета, подстакли смо растућу и успјешну индустрију 5Г", истичу из "Хуавеја".

Из ове компаније наводе да већ сада раде на постављању темеља за сљедећи корак према будућности, а то је 5.5 Г.

"Док корачамо према интелигентном свијету, дигитална инфраструктура за људе, домове и индустрије суочава се с низом нових захтјева без преседана. ИКТ технологије попут 5Г, клауда и вјештачке интелигенције спајају се брже него икад и подстичу иновације", саопштено је из "Хуавеја".

Свјетски мобилни конгрес је највећи свјетски догађај на пољу мобилне и комуникационе индустрије, који се од 2013. године одржава у Барселони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана