Otvoren najveći svjetski sajam mobilne tehnologije

Srna
Foto: Srna

BARSELONA- Svjetski mobilni kongres /MVC/, na kojem će ove godine najnovija tehnološka dostignuća predstaviti najveće svjetske kompanije, otvoren je danas u Barseloni, javlja izvještač Srne.

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje više od 2.000 izlagača iz 200 zemalja svijeta, među kojima je kineski tehnološki gigant "Huavej", a tema je brzina koja će biti utkana u pet ključnih smjerova za raspravu: "5G ubrzanje", "Rijaliti plus", "OpenNet", "FinTek" i "Digital evriting".

U "GSMA" paviljonu biće predstavljene najnovije inovacije u mobilnoj industriji s demonstracijama i impresivnim iskustvima.

Ministarski program, najveće globalno okupljanje kreatora politika i donosioca odluka, koji omogućavaju digitalnu ekonomiju, okupiće ministre, rukovodioce regulatornih tijela i institucija za zaštitu podataka iz velikog broja zemalja, kako bi s izvršnim direktorima mobilne industrije i višim predstavnicima međunarodnih organizacija razmijenili znanja i raspravljali o prioritetnim političkim i regulatornim pitanjima.

Mets Grenjard, generalni direktor GSM asocijacije koja je i organizator ovog događaja, rekao je novinarima da je MVC dugo bio mjesto okupljanja mobilne industrije, poručivši da sada slijedi novi iskorak.

"Ove godine idemo dalje od mobilnog pružajući nezaobilazan prostor za oslobađanje tehnologije sutrašnjice", poručio je Grenjard.

Iz kompanije "Huavej" naglašavaju da žele istražiti ključne mogućnosti koje mogu pomoći kompanijama da zadovolje rastuću potražnju i oslobode više prilika za novi rast.

"Huavej je laserski usredsređen na razvoj pojednostavljene, zelene i inteligentne informativno-komunikacione tehnologije /IKT/, kako bi pomogao ubrzanju digitalne transformacije i osnaživanju inovacija. Zajedno s operaterima i partnerima širom svijeta, podstakli smo rastuću i uspješnu industriju 5G", ističu iz "Huaveja".

Iz ove kompanije navode da već sada rade na postavljanju temelja za sljedeći korak prema budućnosti, a to je 5.5 G.

"Dok koračamo prema inteligentnom svijetu, digitalna infrastruktura za ljude, domove i industrije suočava se s nizom novih zahtjeva bez presedana. IKT tehnologije poput 5G, klauda i vještačke inteligencije spajaju se brže nego ikad i podstiču inovacije", saopšteno je iz "Huaveja".

Svjetski mobilni kongres je najveći svjetski događaj na polju mobilne i komunikacione industrije, koji se od 2013. godine održava u Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana