Откријте шашаве тајне Googleа помоћу ових необичних претрага

Агенције
Откријте шашаве тајне Googleа помоћу ових необичних претрага

Најпопуларнији претраживач њеба на свијету има и шаљиву страну, коју без проблема можете да активирате помоћу неколико 'тајних' ријечи.

Askew

Ако у претраживач укуцате 'askew', односно енглеску ријеч која значи накривљено, читав Google ће се благо нагнути на једну страну. Након тога ће све и даље нормално функционисати.

Anagram

Google ће се послиje ове претраге нашалити с вама и питати вас да ли сте мислили на 'nag a ram', што је такође само по себи анаграм.

Atari breakout

Ако спадате у ветеране првобитног Breakoutа, ова скривена опција ће вас одушевити. Све што треба да урадите јесте да претражите Atari Breakput, и након тога одете на Слике. Умjесто стандардног прегледа screenshotoва из игре, резултати ће се претворити у цигле које треба да уништавате лоптицом.

Do a barrel roll

Ова бесконачна али незамjењива функција даје Googleу команду да се обрне око своје осе. Само претражите ' do a barrel roll ' и уживајте у акробацијама.

Google in 1998

Ако ћелите да видите како је популарни систем за претраживање изгледао у касним деведесетим, упишите 'Google in 1998' и сазнајте.

Zerg rush

Обожаватељи Starcraftа у овој ће скривеној мини-игри уживати више од свих осталих. Након што укуцате Zerg Rush у претраживач, екран ће 'напасти' хорда малих 'О' слова која ће покушати да поједе претрагу. На вама је да кликтањем убијете што више њих, прије него што вам заиста униште претрагу.

Супер Марио Брос

Прије него што се понадате, не - нећете моћи да играте Супер Марија у оквиру Googleа. Оно што ћете моћи, додуше, јесте да кликнете на скривену циглу из игре која након 100 кликова упорним интернаутима поклања 1UP, односно екстра живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана