Оксфорд: Гејмери две игрице срећнији од осталих људи

Срна
Оксфорд: Гејмери две игрице срећнији од осталих људи

ОКСФОРД - Истраживање са оксфордског универзитета је показало да људи који су дуже време играли две игрице - Анимал Цросинг и Плентс вс Зомбиз - срећнији од оних који нису играли.

Креатори ових видео игрица приказали су анонимне податке о томе колико је времена сваки од гемјера провео играјући, а на челу истраживања био је Ендрју Пржибилски.

У анкети је учествовало 3.274 особе, сви старији од 18 година, а испоставило се да уколико играте Анимал Цросинг четири сата дневно сваки дан, рећи ћете вјероватно да се осјећате знатно срећније од некога ко то не ради, пренио је Индекс писање ББЦ-ја.

“Ипак, то не значи да вас Анимал Цросинг сам по себи чини сретним”, каже Пржибилски и додаје како се током последњих 40 година истраживања сугерисала да су људи, што су дуже играли, били несрећнији.

Каже да је могуће како је “један од разлога због којих се ови резултати разликују од оних пређашњих тај што су обе игре у истраживању имале друштвени значај.”

Професор је рекао је како су они који су се осећали приморанима да играју, “рецимо, да побегну од стреса, били мање задовољни.”

(Крај) пв/иви
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана