Мистериозна смрт милионера, мужа »најмоћније жене Facebookа«

Агенције
Мистериозна смрт милионера, мужа »најмоћније жене Facebookа«

Сан Франциско - Америчка Силиконска долина и читав технолошки сектор уздрмала је вијест о изненадној смрти Дејва Голдберга, директора компаније “SurveyMonkey” и супруга главне оперативне директорке Facebookа Шерил Сандберг.

Голдберг је имао 47 година, преминуо је у петак увече, а још није објављен узрок смрти.

Марк Цукерберг, који је био Голдбергов пријатељ, открио је да је смрт наступила док су Дејв и Шерил били на заједничком одмору ван САД.

Први је о Дејвовој смрти проговорио његов брат Роберт кроз статус на Facebookу, који је све његове познанике позвао да на његов профил ставе нешто у знак сјећања на њега. До сад се одазвало више стотина људи.

“Он је лидер и особа с којом упоређујем све остале. Биће тешко замислити свијет без њега”, казала је Карин Гилфорд, једна од директора “Дизнијеве” телевизијске пословне јединице, која је с Голдбергом заједно радила у компанији “Yahoo”.

Након “Yahooа”, Голдберг је прешао у “SurveyMonkey”, малу компанију са тек 14 запослених, коју је од 2009. до данас претворио у глобални гигант за интернет анкете. Према посљедњим процјенама, крајем прошле године фирма је вриједела око двије милијарде долара, а имала је око 500 запослених.

Голдберг је одрастао у Минеаполису, а дипломирао је историју и јавну управу на Харварду 1989. године. За “Yahoo” је почео да ради 2001. године, након што је тај интернетски гигант купио његов дигитални музички часопис “Launch”, који је прерастао у “Yahoo Music”.

У то вријеме је упознао Шерил, са којом је убрзо почео да се забавља, а која је тада радила у “Googleлеовом” сектору продаје. Многи су их сматрали једним од најмоћнијих парова у свијету технологије, преноси “Јутарњи лист”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана