Мicrosoft издаје драматично упозорење за Windows10 - одмах ажурирајте рачунар

ГС
Foto: Илустрација

Корисници Windows 10 се позивају да се увјере да су њихови рачунари у потпуности ажурирани јер су у посљедњој надоградњи исправљене 44 рањивости, а три се сматрају критичним.

Корисници оперативног система Windows 10 требали би да се побрину да њихови уређаји буду у потпуности ажурирани најновијим закрпама компаније Мicrosoft. Компанија из Редмонда управо је објавила бројне надоградње које исправљају све те грешке, а неке се сматрају толико озбиљним да су добиле оцjену "критично", преноси б92.

Можда најопаснија од свих је пријетња коју сајбер криминалци активно експлоатишу, иако није јасно колико је корисника Windows-а до сада погођено. Мicrosoft  је потврдио да су нападачи успјели да пронађу слабост у нечему што се зове "Windows Update Medic".

То је релативно нови додатак систему Windows 10 који је креиран да ради у позадини и поправља грешке у компонентама Windows Update-a. То значи да рачунар може да настави да прима значајна ажурирања у сваком тренутку.

У објави на својој безбједносној страници, Мicrosoft је рекао: "Нападач који је успјешно искористио ову рањивост могао би да покрене произвољан код са привилегијама система. То значи да би нападач могао да инсталира програме. Прегледа, мијења или брише податке или отвара нове налоге над којима би имао пуну контролу. Мicrosoft је истражио проблем и објавио безбједносне исправке за рјешавање ове рањивости."

Ова нова закрпа садржи поправке за три "zero day" рањивости и укупно 44 недостатка, тако да је свакако вриједно ажурирати ваш рачунар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана