Маск: И даље чекам податак колико има ботова на Твитеру

Танјуг
Маск: И даље чекам податак колико има ботова на Твитеру

ДОХА - Главни извршни директор "Тесле" Илон Маск саопштио је на Катарском економском форуму да још увек има неколико „неријешених ствари" у вези са Твитером, те да и даље чека податак о томе колико ботова има на платформи те друштвене мреже.

Маск је, у интервјуу за "Блумберг" на економском форуму у Дохи, рекао да не мисли да ће бити било каквих проблема у балансирању "Теслиних" интереса у Кини и будуће аквизиције Твитера.

Твитер не функционише у тој земљи и „Кина не покушава да се мијеша у слободу говора у америчким медијима, колико је мени познато", навео је он.

Такође је похвалио рад кинеских фирми.

„Веома сам импресиониран аутомобилским компанијама у Кини, генерално компанијама у Кини. Мислим да су изузетно конкурентни, вриједни и паметни", рекао је он.

"Блумберг" напомиње да је Маск изазвао салву фрустрираних коментара својим примједбама на прошлонедељном састанку са свим запосленима одржаном путем Твитера, при чему је почетком јуна унио немир међу "Теслино" особље опречним порукама о потенцијалном отпуштању радника захтијевајући да се врате у канцеларије умјесто да раде од куће.

Према агенцијским извјештајима, бивши запослени у "Тесли" су поднијели тужбу против ове компаније за производњу електричних аутомобила, наводећи да је одлуком о "масовном отпуштању" прекршила америчке савезне законе јер није унапријед најавила отпуштања.

Тужбу су поднијела касно у недељу у Тексасу два бивша радника која су отпуштена у јуну из "Теслине" гигафабрике у Спарксу, у Неваду, који тврде да је тамо отказе добило више од 500 запослених.

У тужби се наводи да компанија није испоштовала савезне прописе о масовном отпуштању који прописују да се запослени о томе обавијесте 60 дана унапред, сходно Закону о усклађивању и преквалификацији радника. 

Тужитељи траже да њихов предмет добије статус колективне тужбе свих бивших "Теслиних" запослених који су широм САД отпуштени у јуну без претходне најаве.

"Из 'Тесле'  су једноставно обавијестили запослене да ће њихови откази одмах ступити на снагу", наводи се у тужби.

Поводом економске ситуације у САД, Маск је у разговору са "Блумберг" оцијенио да је врло вјероватан улазак земље у рецесију.

"Рецесија је неизбјежна у неком тренутку. Што се тога тиче тога да ли ће доћи до рецесије у блиској будућности, вјероватније је да хоће него да неће. То није сасвим сигурно, али изгледа вјероватније него не", рекао је Маск.

Њујоршка агенција подсјећа у том контексту да су Федералне резерве (ФЕД) прошле недеље појачале заоштравање монетарне политике с највећим повећањем референтне камате од 1994, што је довело до нових губитака на Вол Стриту и подигло изгледе за рецесију, због чега се предсједник САД-а Џо Бајден налази под све већим притиском.

Бајден је у понедјељак поновио да рецесија у САД није „неизбјежна" након разговора са бившим министром финансија Ларијем Самерсом, који сматра да постоје веће шансе да се земља суочи са стагфлацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана