Мајкрософт издао упозорење "Одмах ажурирајте свој рачунар"

ГС
Мајкрософт издао упозорење "Одмах ажурирајте свој рачунар"

Мајкрософт је позвао кориснике да одмах ажурирају Виндовс, након што је откривена грешка, пише ЦНН.

Проблем се појавио након што су истраживачи фирме за сајбер-безбједност Сангфор ненамјерно објавили детаљна упуства како се искориштава PrintNightmare  грешка у оквиру Виндовс Принт Сполер сервиса. Виндовс Принт Сполер сервис, иначе, омогућује већем броју корисника да приступи истом.

Стручњаци су крајем мајаа објавили да су пронашли ову грешку и извијестили Мајкрософт о њој. Иако су одмах уклонили упуство о томе како искористити грешку, оне су објављене и на другим страницама, међу којима и на GitHubu.

Мајкрософт је реаговао саопштењем у којем стоји да хакери, користећи грешку, могу преузети контролу над рачунаром, брисати и инсталирати датотеке и додавати нове корисничке рачуне с пуним корисничким правима, што би им дало велику контролу над рачунаром могли би изазвати озбиљну штету.

Мајкрософт је позвао све кориснике Виндовса седам и десет да одмах ажурирају своје рачунаре путем Виндовс апдејт сервиса како би се ријешили потенцијално озбиљног проблема. "Ажурирања за Виндовс Сервер 2016, Виндовс десет верзију 1607 и Виндовс Сервер 2012 очекују се ускоро", наводи се у саопштењу, преноси Index.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана