Крај једне ере: BlackBerry обуставља производњу телефона

Agencije
Крај једне ере: BlackBerry обуставља производњу телефона

Увијек је тужно када један бренд телефона мора да призна како му је дошао крај. Често су то баш оне марке које су обиљежиле један период у вртоглавом успону технологије мобилних телефона, али сада једноставно не могу да "издрже темпо". Овај пут, то је BlackBerry.

Још у децембру 2016. године, TCL је објавио да је обезбиједио права за стварање и продају паметних телефона марке BlackBerry.

Ово је доживљавано као оживљавање бренда, а резултирало је издањем телефона попут BlackBerry КЕYone, Мotion, КЕY2 и КЕY2 LE.

КЕY телефони били су посебно занимљиви јер су вратили култни BlackBerry дизајн са физичком QWЕRТY тастатуром у свијету испуњеном равним стакленим плочама које се међусобно не разликују.

На жалост, носталгија дизајна из прошлих дана изгледа да није била довољна да BlackBerry брод настави са пловидбом.

У саопштењу се не спомиње да ли ће бити будућих ажурирања софтвера.

Модел КЕY2 и даље користи Андроид 8.1 Оreo, а тешко да ће након ових вести неки BlackBerry бити ажуриран на касније Андроид верзије.

BlackBerry телефони почели су као пејџери 1999. године, а своје име изградили су у сфери "пословних телефона". Први "паметни телефон" направили су 2002. године.

У званичној објави на Твитер налогу пише да ће, закључно са 31. августом, TCL престати са продајом и производњом ове марке телефона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана