Инстаграм тестира нову опцију- вертикални преглед прича

РТС
Foto: Илустрација

Друштвена мрежа "Инстаграм" тестира опцију вертикалних помјерања прича у својој апликацији.

У фебруару 2021. године, "Инстаграм" је потврдио да припрема прототип новог редизајна прича са вертикалним померањем, слично "ТикТок-у".

Друштвена мрежа Инстаграм коначно тестира нови дизајн са малом групом корисника. Као што је примјетио консултант за друштвене мреже Мет Навара, неки корисници који се налазе у Турској примили су ажурирања Инстаграма, која дају могућност вертикалног помјерања у причама. Док се приче истог корисника и даље могу прегледати додиром на лијеву или десну страну екрана, прескакање на приче сљедећег корисника захтјева превлачење надоле.

Новинар Тасиус Велосо је такође примио исто ажурирање у Бразилу, што сугерише да Инстаграм уводи нови дизајн вертикалног помјерања у више земаља.

Промјена стиже као покушај да се ова друштвена мрежа такмичи са ТикТоком, који већ нуди вертикално помјерање у својој апликацији.

Као резултат тога, Инстаграм је такође учинио приче фокусиранијим на видео записе, а не на статични садржај.

Још је током децембра мјесеца 2021. године, Инстаграм тестирао повећану максималну границу за видео записе у причама, која је са 15 секунди порасла на 60 секунди. Корисници већ могу да постављају видео записе до једног минута на Инстаграм приче, а они постају сегментирани у четири видео снимка од по 15 секунди.

Компанија која је у власништву „Мета" такође тестира нове начине сортирања, па чак и опцију за уређивање мреже профила онако како ви желите. Међутим, нејасно је када (или ако) ће ове функције постати доступне свим корисницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана