Instagram testira novu opciju- vertikalni pregled priča

RTS
Foto: Ilustracija

Društvena mreža "Instagram" testira opciju vertikalnih pomjeranja priča u svojoj aplikaciji.

U februaru 2021. godine, "Instagram" je potvrdio da priprema prototip novog redizajna priča sa vertikalnim pomeranjem, slično "TikTok-u".

Društvena mreža Instagram konačno testira novi dizajn sa malom grupom korisnika. Kao što je primjetio konsultant za društvene mreže Met Navara, neki korisnici koji se nalaze u Turskoj primili su ažuriranja Instagrama, koja daju mogućnost vertikalnog pomjeranja u pričama. Dok se priče istog korisnika i dalje mogu pregledati dodirom na lijevu ili desnu stranu ekrana, preskakanje na priče sljedećeg korisnika zahtjeva prevlačenje nadole.

Novinar Tasius Veloso je takođe primio isto ažuriranje u Brazilu, što sugeriše da Instagram uvodi novi dizajn vertikalnog pomjeranja u više zemalja.

Promjena stiže kao pokušaj da se ova društvena mreža takmiči sa TikTokom, koji već nudi vertikalno pomjeranje u svojoj aplikaciji.

Kao rezultat toga, Instagram je takođe učinio priče fokusiranijim na video zapise, a ne na statični sadržaj.

Još je tokom decembra mjeseca 2021. godine, Instagram testirao povećanu maksimalnu granicu za video zapise u pričama, koja je sa 15 sekundi porasla na 60 sekundi. Korisnici već mogu da postavljaju video zapise do jednog minuta na Instagram priče, a oni postaju segmentirani u četiri video snimka od po 15 sekundi.

Kompanija koja je u vlasništvu „Meta" takođe testira nove načine sortiranja, pa čak i opciju za uređivanje mreže profila onako kako vi želite. Međutim, nejasno je kada (ili ako) će ove funkcije postati dostupne svim korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana