Инстаграм копира ТикТок: Експерти тврде да стратегија функционише

GS
Инстаграм копира ТикТок: Експерти тврде да стратегија функционише

Тврдња да Инстаграм копира ТикТок није ништа ново, будући да свака свјежа опција личи на неку која већ постоји на млађој видео платформи. Експерти тврде да стратегија функционише.

Имитирање ТикТок опција одржава Инстаграм на површини – иако је још увијек популаран, Инстаграм користи ривалске моћи, имитира их, а како би их окренуо у своју корист.

Умјесто да се енергија троши на смишљање онога што нико још није смислио, снага се троши на преузимање и прилагођавање опција које већ постоје. Инстаграм и друге апликације компаније Мета "гутају" непријатеље, краду њихове функције и користе их за привлачење корисника.

Ова стратегија је на примјер склонила Snapchat са листе опасних конкурената, а неки кажу да би ТикТок могао да буде сљедећи. Инстаграм је по први пут од 2020. године престигао ТикТок када је преузимање апликација у питању - током 2023. број преузимања Инстаграм апликације је скочио за 20 одсто, док је ТикТок напредовао за 4 процента. Разлика није мала.

Успјех је услиједио након што је Инстаграм лансирао опцију Реелс која личи на ТикТок садржаје. Копирање ипак није једини проблем - амерички предсједник Џо Бајден је најавио закон којим би могле да се забране све апликације које долазе из Кине, Сјеверне Кореје, Русије и Ирана, а већ се неко вријеме спекулише да кинеска влада прикупља податке о америчким ТикТок корисницима, преноси "PCpress"

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана