Google представио Android One - телефон за све остале

TechRadar
Google представио Android One - телефон за све остале

Google је званично представио Android One на Google I/O конференцији и рекао да ће ускоро бити доступан..

Android One је иницијатива која за циљ има доношење паметних телефона до што већег броја људи.

Иако 1.75 милијарди људи тренутно посједује паметан телефон, то је само врх леденог бријега, на свијету и даље има 5 милијарди, а Android One им пружа прилику да се придруже револуцији.

Android One уређаји представљени су у Индији са цијеном између 105 и 115 долара. С обзиром да Google ради са произвођачима телефона и силицијума, корисници на располагању имају неколико модела.

Ту је Micromax Canvas А1, spice Dream Uno и Karbonn Sparkle V.

Сви произвођачи морају да се придржавају одређених смjерница када су перформансе у питању и оне укључују 4.5-инчни дисплеј, quadcore MediaTek процесор, 1GB RAM-а, 4GB интерне меморије, microSD слот, дуал камере, подршку за дуал SIM и Android 4.4.

С обзиром да Google ради са оригиналним произвођачима, у стању је да се постара да ће сви корисници добијати редовне надоградње.

Међутим, ово је само почетак. У скоријој будућности можемо очекивати уређаје од Acera, Alcatela, Asusa, HTC-а, Lenovoa, panasonica и произвођача чипова Qualcomm.

Уређај би до краја године требало да буде доступан у Индонезији, Филипинима и Јужној Азији, а листа ће бити проширена у 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана