Фејсбук: Трампов налог не би требало да буде одблокиран

Танјуг
Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

ВАШИНГТОН - Фејсбук налог Доналда Трампа не би требало да буде одблокиран, саопштио је данас надзорни одбор те друштвене мреже, а преноси британски лист "Гардијан".

Надзорни одбор Фејсбука је подржао одлуку о суспензији налога бившег америчког предсједника, али је саопштио да је суспензија на неодређено вријеме била погрешна, преноси агенција Ројтерс.

Из Одбора наводе да би Фејсбук требало да пронађе "пропорционалан одговор" који је у складу са правилима која се примјењују на друге кориснике платформе, те да Фејсбук мора да заврши ревизију у року од шест мјесеци.

Трампов налог на Фејсбуку суспендован је, након упада демонстранта у зграду Конгреса у Вашингтону 6. јануара, а доношење коначне одлуке је пребачено на надзорни одбор, који је независно тијело и може да промијени одлуке које се тичу налога на друштвеним мрежама.

Из компаније Фејсбук су још у јануару затражили од надзорног одбора да донесе коначну одлуку о Трамповој суспензији и навели су да је важно да о томе одлучује независно тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана