Fejsbuk: Trampov nalog ne bi trebalo da bude odblokiran

Tanjug
Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

VAŠINGTON - Fejsbuk nalog Donalda Trampa ne bi trebalo da bude odblokiran, saopštio je danas nadzorni odbor te društvene mreže, a prenosi britanski list "Gardijan".

Nadzorni odbor Fejsbuka je podržao odluku o suspenziji naloga bivšeg američkog predsjednika, ali je saopštio da je suspenzija na neodređeno vrijeme bila pogrešna, prenosi agencija Rojters.

Iz Odbora navode da bi Fejsbuk trebalo da pronađe "proporcionalan odgovor" koji je u skladu sa pravilima koja se primjenjuju na druge korisnike platforme, te da Fejsbuk mora da završi reviziju u roku od šest mjeseci.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno tijelo i može da promijeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama.

Iz kompanije Fejsbuk su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno tijelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana