Ево за шта је био предвиђен Јутјуб

Срна
Ево за шта је био предвиђен Јутјуб

САКРАМЕНТО- Интернет страница за размјену видео-снимака "Јутјуб" у настајању је био предвиђен за романтично упознавање парова, пише "Дејли мејл".

"Јутјуб" је покренут у фебруару 2005. године и оснивачи Џавид Карим, Стивен Чен и Чед Харли су тада имали у потпуности другачију визију.

"Увијек смо мислили да ћемо створити нешто што би требало да преноси видео, али замишљали смо нешто много практичније", навео је Чен.

У почетку су нудили и 20 долара женама да постављају своје снимке на "Јутјуб", али се нико није пријавио.

Чен, Карим и Харли били су након тога приморани да усвоје другачију стратегију и да покрену страницу на којој би се, једноставно, размјењивали видео-снимци.

Први званични на снимак на "Јутјубу" је Каримов "Ја у зоолошком врту" снимљен у Сан Дијегу гдје је он приказан испред простора са слоновима 2005. године.

Наредне године тројица оснивача продали су страницу "Гуглу" за 1,65 милијарди долара.

Чен, Карим и Харли основали су "Јутјуб" док су били запослени у компанији "Пејпал", а прво сједиште им је било изнад пицерије у Сан Матеу у Калифорнији.

Њихова замисао је била да сви који нису стручни у компјутерским техникама могу да користе једноставан интерфејс, што би омогућавало објаву, постављање и преглед снимака путем интернетских претраживача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана