Evo za šta je bio predviđen Jutjub

Srna
Evo za šta je bio predviđen Jutjub

SAKRAMENTO- Internet stranica za razmjenu video-snimaka "Jutjub" u nastajanju je bio predviđen za romantično upoznavanje parova, piše "Dejli mejl".

"Jutjub" je pokrenut u februaru 2005. godine i osnivači Džavid Karim, Stiven Čen i Čed Harli su tada imali u potpunosti drugačiju viziju.

"Uvijek smo mislili da ćemo stvoriti nešto što bi trebalo da prenosi video, ali zamišljali smo nešto mnogo praktičnije", naveo je Čen.

U početku su nudili i 20 dolara ženama da postavljaju svoje snimke na "Jutjub", ali se niko nije prijavio.

Čen, Karim i Harli bili su nakon toga primorani da usvoje drugačiju strategiju i da pokrenu stranicu na kojoj bi se, jednostavno, razmjenjivali video-snimci.

Prvi zvanični na snimak na "Jutjubu" je Karimov "Ja u zoološkom vrtu" snimljen u San Dijegu gdje je on prikazan ispred prostora sa slonovima 2005. godine.

Naredne godine trojica osnivača prodali su stranicu "Guglu" za 1,65 milijardi dolara.

Čen, Karim i Harli osnovali su "Jutjub" dok su bili zaposleni u kompaniji "Pejpal", a prvo sjedište im je bilo iznad picerije u San Mateu u Kaliforniji.

Njihova zamisao je bila da svi koji nisu stručni u kompjuterskim tehnikama mogu da koriste jednostavan interfejs, što bi omogućavalo objavu, postavljanje i pregled snimaka putem internetskih pretraživača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana