Добра батерија и камера најважније за кориснике

Танјуг
Добра батерија и камера најважније за кориснике

Београд - Дуго трајање батерије је одлика паметног телефона која је најважнија за кориснике, а потом слиједе велика меморија, висок квалитет камере и велика брзина процесора.

Резултати истраживања "Хуавеј љетни барометар", које је агенција "Ипсос" спровела у централној, источној и сјеверној Европи показали су да је дуго трајање батерије најважнија карактеристика паметног телефона за 83 одсто корисника.

Та карактеристика је посебно важна током сезоне љетних одмора, будући да ће, према овом истраживању, 49 одсто испитаника путовати током љета 2017. године. Осим тога, велики број испитаника је рекао да се ослања на свој телефон за коришћење мапа и ГПС навигације, који често брзо празне батерију телефона.

Велика меморија је круцијална одлика паметног телефона за 67 одсто испитаних корисника. Резултати анкете показују да ће 94 процената анкетираних фотографисати својим телефоном током одмора, тако да им је потребан меморијски простор на којем би могли да сачувају фотографије.

Још једна битна одлика је повезана са фотографијама и видео-снимцима, будући да 62 одсто корисника жели да им камере телефона буду високог квалитета. При томе мисле на обје камере - предњу и задњу. То није изненађујуће, јер велики број људи, чак 73 процента, прави селфије.

Према резултатима истраживања, велика брзина процесора је најважнија карактеристика паметног телефона такође за 62 одсто корисника. На петом мјесту је висок квалитет екрана, који је најзначајнији за 59 одсто анкетираних.

- Ови подаци указују на чињеницу да су корисницима паметни телефони важнији за стварање фотографија и видео-снимака него за комуницирање - констатовали су из компаније "Хуавеј", која је један од највећих свјетских произвођача паметних телефона.

Критике за камере

"Хуавеј љетни барометар" показује да, иако је фотографисање једна од најпопуларнијих примјена телефона, корисници сматрају да та област може бити знатно унапријеђена.

Иако чак 94 одсто корисника фотографише својим телефоном, само 23 одсто њих каже да је квалитет њихове камере довољно добар. Очигледно је да корисници од својих телефона очекују бољи квалитет фотографија.

Пет најважнијих карактеристика паметних телефона по избору корисника

83% - Дуго трајање батерије

67% - Велика меморија

62% - Камера високог квалитета

62% - Брзина процесора

59% - Висок квалитет екрана

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана