DJI представио нови дрон Mavic Air 2, дуже лети и има бољу камеру

ГС
DJI представио нови дрон Mavic Air 2, дуже лети и има бољу камеру

Двије и по године након престављања првог дрона Mavic Air, компанија DJI је представила његовог насљедника, а то је Mavic Air 2.

Нови дрон долази с бољом камером, а WiFi повезивост је замијењена DJI-јевом технологијом OccuSync. Дрон може у ваздух провести до 34 минуте, а уз њега долази и потпуно редизајнирани контролер.

Mavic Air 2 је већ могуће наручити по цијени од 799 долара, а испоруке се очекују у мају. Fly More bundle сада укључује ND филтере, као и торбу за ношење дрона, заштиту пропелера, станицу за пуњење и три батерије, а све то кошта 988 долара.

ДЈИ тврди да је нови дрон досад “најпаметнији и најсигурнији”. Долази са препрограмираним модовима детекције сцене за фотографије који укључују снијег, дрвеће, траву, плаво небо, залазак и излазак сунца. Такође, сви ДЈИ-еви аутономни модови лета су унапријеђени.

Нова камера у Mavic Air 2 се назива Quad Bauer и слична је сензору од 48 мегапиксела који је дио смартфона већ годину или двије. Овај сензор прави фотографије од 12 МП, али је могуће користити и пуну резолуцију.

Такође, Mavic Air 2 може снимати 4К видео при 60 fps, а има и ХДР могућности за видео до 4К при 30 fps те ХДР панорамске фотографије.

Дрон може експортовати и 8К тајм-лепс снимке, али засад 8К не подржавају сви модови па ће се на то чекати до краја јуна.

Mavic Air 2 је први дрон опремњен технологијом Air Sense која детектује летјелице и упозорава особу која управља дроном. Такође, дрон има сензоре напријед и назад који му омогућавају да избјегне сударе, а сензори на доњој страни му помажу да слети у условима слабе свјетлости.

DJI тврди да су унапријеђени модови аутономног лета.

Када је ријеч о дизајну Mavic Air  2 је нешто већи и тежи од претходника, али још увијек изгледа као мањи брат дронова Mavic  2 Pro и Mavic 2 Zoom. Сва три дрона дијеле сличан дизајнерски језик и имају сиво кућиште.

Нови већи контролер нема видљиве антене које вире на врху, него се то мјесто сада користи за постављање мобитела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана