DJI predstavio novi dron Mavic Air 2, duže leti i ima bolju kameru

GS
DJI predstavio novi dron Mavic Air 2, duže leti i ima bolju kameru

Dvije i po godine nakon prestavljanja prvog drona Mavic Air, kompanija DJI je predstavila njegovog nasljednika, a to je Mavic Air 2.

Novi dron dolazi s boljom kamerom, a WiFi povezivost je zamijenjena DJI-jevom tehnologijom OccuSync. Dron može u vazduh provesti do 34 minute, a uz njega dolazi i potpuno redizajnirani kontroler.

Mavic Air 2 je već moguće naručiti po cijeni od 799 dolara, a isporuke se očekuju u maju. Fly More bundle sada uključuje ND filtere, kao i torbu za nošenje drona, zaštitu propelera, stanicu za punjenje i tri baterije, a sve to košta 988 dolara.

DJI tvrdi da je novi dron dosad “najpametniji i najsigurniji”. Dolazi sa preprogramiranim modovima detekcije scene za fotografije koji uključuju snijeg, drveće, travu, plavo nebo, zalazak i izlazak sunca. Takođe, svi DJI-evi autonomni modovi leta su unaprijeđeni.

Nova kamera u Mavic Air 2 se naziva Quad Bauer i slična je senzoru od 48 megapiksela koji je dio smartfona već godinu ili dvije. Ovaj senzor pravi fotografije od 12 MP, ali je moguće koristiti i punu rezoluciju.

Takođe, Mavic Air 2 može snimati 4K video pri 60 fps, a ima i HDR mogućnosti za video do 4K pri 30 fps te HDR panoramske fotografije.

Dron može eksportovati i 8K tajm-leps snimke, ali zasad 8K ne podržavaju svi modovi pa će se na to čekati do kraja juna.

Mavic Air 2 je prvi dron opremnjen tehnologijom Air Sense koja detektuje letjelice i upozorava osobu koja upravlja dronom. Takođe, dron ima senzore naprijed i nazad koji mu omogućavaju da izbjegne sudare, a senzori na donjoj strani mu pomažu da sleti u uslovima slabe svjetlosti.

DJI tvrdi da su unaprijeđeni modovi autonomnog leta.

Kada je riječ o dizajnu Mavic Air  2 je nešto veći i teži od prethodnika, ali još uvijek izgleda kao manji brat dronova Mavic  2 Pro i Mavic 2 Zoom. Sva tri drona dijele sličan dizajnerski jezik i imaju sivo kućište.

Novi veći kontroler nema vidljive antene koje vire na vrhu, nego se to mjesto sada koristi za postavljanje mobitela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana