Дjевојка из Србије разбија LoL, а игра стопалима

B92
Дjевојка из Србије разбија LoL, а игра стопалима

"Моје име је Леана и ја сам... па, мало необична, рођена сам без руку и у животу се сналазим користећи само ноге. Да, играм и видео игре ногама!", поручује 25-годишња дjевојка из Србије на свом Twitch каналу који прати 16.000 људи из целог свијета.

Леана, познатија као "fedporo", живи у Новом Саду одакле скоро свакодневно стримује своје партије у једној од најпопуларнијих игара данашњице "League of Legends".

Тренутно се налази у трећој Gold дивизији (испод постоје и Bronze и Silver, а изнад Platinium, Diamond и Chalenger), а осим играња LoL-а, бави се графичким и web дизајном, а учи и Андроид програмирање.

"Вероватно мислите да је све то немогуће, али сам ја ту да вас разуверим. Обожавам видео игре, волела сам их када сам била дете, а сада их волим још више. Могу да радим скоро све својим стопалима, али су видео игре моја омиљена активност. Морам да признам да то није увек лако, али ме то само мотивише да додатно напредујем", наводи федпоро.

Како каже, док неке дjевојке воле да купују крпице, она воли да купује PC опрему, а док њене вршњакиње излазе по клубовима, она "излази" на свој TeamSpeak и дружи се са својом екипом.

"Шалим се, нисам 'нолајферка', али просто некад више волим видео игре од досадних и глупих људи", каже она.

Њен Twitch канал (на овом линку) је посетило више од 300.000 људи, а прикупља и донације како би могла да купи прикладнију опрему за рачунар.

Недавно је дала и интервју за сајт GameSkinny у коме је открила да је LoL заједница (позната по атмосфери која се карактерише као "токсична") подржава.

"Долазим из средине где су људи са инвалидитетом углавом скрајнути или их други избегавају. Када стримујем цео свет може да ме види и схватила сам да постоји тако много добрих и сјајних људи широм планете. Углавном ме сви подржавају и запањени су како играм, због чега сам им неизмерно захвална. Наравно има и оних који не могу да размишљају тако, али то је интернет и таквих ће увек бити", каже она.

Додаје и да питања која добија нису увек пријатна.

"Не потреса ме, многи од људи који дођу на канал никада нису видели девојку без руку како игра видео игре и радознали су, па некада постављају смешна питања. То је нормално, ипак смо сви људи, никоме не судим. Ту сам да забавим, неког научим нечему и, надам се, променим ставове о људима као што сам ја, волим да инспиришем", каже она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана