Боц, боц: Да ли се сјећате ове форе с "Фејсбука"?

ГС
Боц, боц: Да ли се сјећате ове форе с "Фејсбука"?

Они мало старији добро се сјећају Поук (Poke) функције, односно боцкања које није служило ничему другом него да вас прописно изнервира.

Али „Фејсбук“ је сада одлучио да врати једну од својих првих функција, а из неког разлога генерацији З се веома свиђа ова фора.

Поук је тих давних година најчешће служио као очајнички покушај флерта са симпатијом, односно привлачења пажње или једноставно – нервирање пријатеља. 

Сада, 20 година након настанка Фацебоока, Мета је одлучила да врати једну од својих првих функција. Наиме, иако Поке технички никад није нестао с Фејса, био је "закопан" негде у подешавањима и било га је готово немогуће пронаћи, али сада сте можда већ приметили опцију Боцкање у дну претраживача где пише "Још идеја на Фацебооку".

Мета тврди да је ова функција поновно заживела и да ју је користило чак 50 процената корисника у узрасту између 18 и 29 година, али припадници генерације З имају сасвим специфичан разлог зашто им се свиђа ова фора.

Флертуј као да је 2010. година

Након што су открили да Боцкање на „Фејсбуку“ значи да се дивите некоме, генерација З потпуно је полудела за овом функцијом. Снимци боцкања преплавили су њихову омиљену платформу ТикТок, а некима баш и није било јасно о чему се ради.

"То је језик љубави", "Боцнула сам своју симпатију и он ме боцнуо натраг", "Хеј, чекај мало, сад ме најбољи пријатељ боцнуо, што то значи?", неки су од коментара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана