Boc, boc: Da li se sjećate ove fore s "Fejsbuka"?

GS
Boc, boc: Da li se sjećate ove fore s "Fejsbuka"?

Oni malo stariji dobro se sjećaju Pouk (Poke) funkcije, odnosno bockanja koje nije služilo ničemu drugom nego da vas propisno iznervira.

Ali „Fejsbuk“ je sada odlučio da vrati jednu od svojih prvih funkcija, a iz nekog razloga generaciji Z se veoma sviđa ova fora.

Pouk je tih davnih godina najčešće služio kao očajnički pokušaj flerta sa simpatijom, odnosno privlačenja pažnje ili jednostavno – nerviranje prijatelja. 

Sada, 20 godina nakon nastanka Facebooka, Meta je odlučila da vrati jednu od svojih prvih funkcija. Naime, iako Poke tehnički nikad nije nestao s Fejsa, bio je "zakopan" negde u podešavanjima i bilo ga je gotovo nemoguće pronaći, ali sada ste možda već primetili opciju Bockanje u dnu pretraživača gde piše "Još ideja na Facebooku".

Meta tvrdi da je ova funkcija ponovno zaživela i da ju je koristilo čak 50 procenata korisnika u uzrastu između 18 i 29 godina, ali pripadnici generacije Z imaju sasvim specifičan razlog zašto im se sviđa ova fora.

Flertuj kao da je 2010. godina

Nakon što su otkrili da Bockanje na „Fejsbuku“ znači da se divite nekome, generacija Z potpuno je poludela za ovom funkcijom. Snimci bockanja preplavili su njihovu omiljenu platformu TikTok, a nekima baš i nije bilo jasno o čemu se radi.

"To je jezik ljubavi", "Bocnula sam svoju simpatiju i on me bocnuo natrag", "Hej, čekaj malo, sad me najbolji prijatelj bocnuo, što to znači?", neki su od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana