Теслино рођење поклапа се са старим пророчанством

Avaz
Теслино рођење поклапа се са старим пророчанством

Теслино рођење се помиње у многим причама, посебно у региону Балкана.

Тесла је рођен 10. јула 1856. у селу које је тада припадало аустроугарском царству, у данашњој Хрватској. Његова мајка је имала помоћ бабице те ноћи када се Никола рађао. Напољу је владала страшна грмљавина.

У причи се даље наводи да је бабица била веома уплашена, али да јој је Теслина мајка рекла да се не плаши, јер ће њено дијете бити веома важна особа.

Када се бабица навикла на опасну грмљавину, питала је Теслину мајку како зна да ће њена беба бити важна особа. Она је одговорила да не зна зашто, али да једноставно зна.

Само његово рођење је веома интересантно јер се Тесла касније у својим експериментима буквално играо са грмљавином, а рођен је у сличним околностима. Као што је његова мајка знала да ће он бити важна особа, Тесла је просто знао шта треба да ради, замишљајући уређаје у глави прије експериментисања, пише Дневни аваз.

Још једна интерсантна ствар је да је његов отац био српски православни свјештеник, док је његов син био сушта супротност по питању разумевања универзума.

Тесла је такође рођен у региону који у то време није био много познат. Ако вјерујете разним сљедбеницима Тесле да је Тесла био ванземаљац који се реинкарнирао на овом свијету.

Период у којем је Тесла рођен подудара се са старим зохарским пророчанством о отварању капија мудрости на Земљи. Интересантно је да је и Алберт Ајнштајн рођен у то време.

"Геније који је запалио свијет", како су га звали, доживио је нешто страшно у својој седмој години. Његов брат Данијел је 1863. године страдао при јахању. Тесла је био у шоку и прича се да су почеле да му се привиђају визије.

Многи људи су рекли да је Тесла цијли живот патио од менталних болести које је узроковао губитак његовог брата. Логичније објашњење је да је управо овај шок послужио као окидач Теслиног ума, што је на неки начин била припрема за коришћење његовог јединственог ума.

Теслин живот је био веома драматичан. У раном добу показивао је супериорност ума и био фасциниран олујама и грмљавином.

Никола је био фасциниран струјом и био је одлучан у томе да искористи енергију универзума како би помогао човјечанству.

Идеја мотора на наизмјеничну струју синула му је када је шетао 1882. године. Он је скицирао слике у пијеску.

Када се преселио у Њујорк 1884. године, запослио се као инжењер у штабу Томаса Едисона. Едисон је био импресиониран Теслом и рекао му је да ће му дати 50.000 долара ако направи бољи генератор једносмјерне струје.

Тесла је експериментисао мјесецима. Међутим, када је представио своје рјешење Едисону, он му није дао новац и Тесла је дао отказ.

Тесла је одлучио да ради сам, а идеје су се просто гомилале. Он је 1887. и 1888. патентирао око 30 изума. Џорџ Вестингхаус, Едисонов главни ривал, веома се заинтересовао за Теслин рад. Усљедила је једна од највећих и најчуднијих прича свих времена.

Тесла је стварао све више и више, спавајући само по два сата, дремајући по 15-20 минута сваког сата.

Када је студирао у Грацу, Аустрија, Тесла је постао веома добар у билијару. Некада би играо и више од 48 сати заредом. Тесла је чак једном приликом радио у лабораторији 84 сата без одмара и спавања.

Људима око њега, све се чинило просто невјероватно. Тесла је имао неуобичајену количину енергије и цртао је комплетне шеме за час. Све ово указује на два могућа закључка: Тесла је био ванземаљац или је могао на неки начин да их контактира.

Вјероватно један од најпознатијих Теслиних цитата по питању комуникације са другим реалмима је:

"Мој мозак је само пријемник. У универзуму постоји срж из које добијамо знање, снагу и инспирацију. Нисам још дошао до тајне те сржи, али знам да постоји".

Да ли је он то покушавао да замаскира да је комуницирао са ванземаљском расом?

Могуће је, али могуће је и да је радио нешто што се сматра да су радили и Да Винчи и Ајнштајн - комуницирао са другим реалмима.

Никола Тесла је направио лабораторију у Колорадо Спрингсу, Колорадо, 1899. године, како би експериментисао са струјом високе фреквенције и другим феноменима. Он је у тој лабораторији примио и снимио космичке радио таласе на својим осјетљивим инструментима.

Он је рекао да је примио ванземаљске радио сигнале. Научна заједница 1899. године му није вјеровала, јер тада није постојало знање о космичким радио сигналима.

Ево шта је Тесла рекао о сигналима:

"Никад нећу заборавити први осјећај који сам искусио када сам схватио да сам присуствовао нечему што би могло да има небројене последице по човјечанство. Осјећао сам се као да присуствујем рађању новог знања или открићу велике истине.

Моја прва опажања су ме узбудила јер је у њима било нечег мистериозног, да не кажем натприродног, а био сам сам у лабораторији усред ноћи; ипак, у то вријеме ми није пала на памет идеја да су у питању интелигентно контролисани сигнали.

Сметње које сам запазио су се одвијале периодично и тако јасним редом да нисам могао да их повежем ни са једним познатим узроком.

Био сам упознат, наравно, са електричним сметњама које производе Сунце, Аурора Бореалис и земљана струјања, а био сам сигуран да сметње не потичу од ових познатих узрока.

Природа мојих експеримената је искључила могућност да атмосфера произведе сметње, као што су неки пожурили да устврде. Тек касније ми је пало на памет да би сметње које сам запазио могле потицати од интелигентне контроле.

Иако у то вријеме нисам могао да дешифрујем њихово значење, нисам могао да вјерујем да су потпуно случајне. Имао сам сталан осјећај да сам први који је чуо поздрав са друге планете. Постојала је сврха иза тих сигнала".

Тесла је отворено рекао да је можда био први који је чуо поздрав са друге планете. Овде је Тесла отишао корак даље и замјенио првобитну "срж" са ванземаљским животом. Особи отвореног ума очигледно није потребно јасније објашњење.

У то вријеме, Марс се сматрао као савршена локација за интелигентан живот од стране истакнутих научника, па је Тесла помислио да су сигнали дошли управо са те планете.

Касније је промијенио мишљење, када је постао вештији у превођењу мистериозних сигнала. Пред крај живота, Тесла је развио неколико изума који су наводно могли послати моћне количине енергије у правцу других планета.

"Сигнали су исувише јаки да би могли прећи велику удаљеност као што је између Марса и Земље. Зато сам приморан да признам да извор мора потицати из неког другог дјела свемира, па чак и са Мјесеца. Сигуран сам, међутим, да бића која комуницирају међу собом сваке ноћи нису са Марса, нити било које друге планете у нашем соларном систему", написао је Тесла.

Тесла је рекао да је доживљавао неку врсту свјетлосних таласа прије него што би добио идеје. Он никада није рекао да су слике у његовој глави биле холограмске, али неки истраживачи тврде да се управо то дешавало у његовој глави.

Могуће је да је то било нешто слично ономе што данас раде компјутери када креирају моделе, окрећу их и анализирају све могућности за извршење задатка.

Тесла је у својим писмима пријатељима причао о мистеризним сигналима. Он је био убјеђен да је у питању комуникација са ванземаљцима.

Тесла тада није био баш популаран и новине су му се ругале због речи да је контактирао неку врсту интелигенције из свемира. Оно што су новине писале је сигурно наређено од стране некога ко није желео да Тесла успије у својим намјерама.

Постоји ли бољи начин да га омаловаже од тога што ће рећи да је он луди научник који је мислио да је комуницирао са ванземаљцима? Обзиром да тако нешто може да прође и данас, могло је да прође и он

Када причамо о Тесли, не смијемо никако заборавити на Ворденклиф торањ који се налазио на Лонг Ајленду, Њујорк.

Торањ је био висок 5,6 метара. Тесла је имао намјеру да направи неколико тачака бежичног преноса свуда око Земље.

Тесла је желео да бежично премјешта енергију са једног торња на други. Не причамо о бежичној технологији која се користи данас. У питању је била чиста енергија која би се интерпланетарно користила.

Истраживачи са МИТ-а су успјели да пренесу енергију само сто година након Тесле и на доста краћој раздаљини. Тешко је повјеровати да је научницима требало толико дуго да до неке мјере достигну Теслу.

Тесла је желео да поклони човечанству бесплатну енергију, али торањ је срушен 1908. године. ЈП Морган је био оснивач пројекта, који је учинио све да заустави Теслу када је открио његове намјере.

Тесла је такође измислио зрачно оружје, бежични пренос енергије, антигравитационе уређаје, ратне штитове и бројне друге сузбијене изуме.

Можемо ли доказати да је Тесла контактирао ванземаљце? Ако ближе погледамо оно што је Тесла радио, рекао и створио, можемо у најмању руку рећи да је имао способност да комуницира са неким видом "сржи" о којој је причао.

Његов живот је био доста драматичан, пун научно - фантастичних прича, случајности, разних интересантних догађаја. Али да ли је то доказ да је Тесла контактирао ванземаљце? Ако прихватимо чињеницу да живимо у видљивом дјелу свјетла сићушне фракције коју називамо свемир, такође можемо прихватити нашу реалност као пројекцију наших умова.

Доказ се налази само у физичком реалму, али Тесла није био ограничен видљивом свјетлошћу. Његов интелект може се готово сигурно приписати његовој комуникацији са другим реалмима, а могуће и ванземаљцима.

Тесла је био најбрилијантнији научник који је икада ходао Земљом и није га било страх да каже да вјерује у спиритуланост.

Он је био спиритуални научник који је комуницирао са другим реалмима, а могуће и са ванземаљцима, оставивши иза себе завјештање вредно дивљења у правој историји човјечанства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана