Рајсфершлус - највећи мушки непријатељ

ibcnews
Рајсфершлус - највећи мушки непријатељ

Најновије истраживање објављеном у Британском журналу урологије које је спровео Универзитет у Сан Франциску, показало је да је од 2002. до 2012. године у ургентним центрима завршило више од 17.616 мушкараца који су рајсфершлусом закачили своје гениталије.

Повреде изазване рајсфершлусом представљају најчешће повреде мушког полног органа судећи по извjештајима из ургентних центара, објаснио је уролог Херман Синг Бага са Универзитета у Сан Франциску.

Иако нису забиљежена трајна оштећења, поједине повреде рајсфершлусом морале су да буду саниране операцијом, док је најчешћа посљедица овакве "несреће" инфекција.

У том дијелу могуће је пронаћи велики број бактерија. Уколико дође до повреде, важно је добро испрати повређен дио и узети антибиотик.

Међутим, у највећем броју случајева једини проблем по мушкарца јесте неописив бол који свакоме може да упропасти дан.

Бага такође жели да створи довољно литературе која би могла да помогне докторима да ослободе заробљен полни орган – користећи све од шрафцигера до сјекача за жицу. Многи лекари у ургентним центрима уопште не очекују ове проблеме тако да не проводе превише времена упознавајући се са техникама „ослобађања".

Превенција оваквих несрећних случајева није била тема све до 1913. године када је модеран рајсфершлус почео да ствара озбиљне проблеме мушкарцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана