Откривене још двије мистериозне рупе на „крају свијета

Newser
Откривене још двије мистериозне рупе на „крају свијета

Једно од најзабаченијих мјеста на свијету се изгледа полако претвара у швајцарски сир. Двије нове рупе појавиле су се у региону Сибира познатом као „крај свијета", преноси "Newser".

Кратер широк 80 метара заокупио је свјетску пажњу почетком овог мјесеца, а локални гоничи јелена управо су открили још двије нове рупе.

Једна рупа је пречника 15 метара док је друга, која је умало прогутала гонича који је набасао на њу, пречника 4.5 метара, али је њена дубина процјењена на 100 метара.

„Код посљедње рупе примјетна је и земља са спољне стране, као да ју је нешто попут експлозије избацило из рупе", тврди законодавац који је извршио инспекцију обије рупе из ваздуха.

„Не изгледа као да је у питању нешто што је резултат човјековог мијешања, али исто тако не личи ни на природни феномен", изјавио је један од руских експерата који је збуњен овим феноменом.

Неке од чуднијих теорија у вези са формирањем ових рупа укључују ванземаљце и тестирање наоружања, али најприхваћенија теорија тврди да је до стварања рупа дошло експлозијом природних складишта гаса, највјероватније због нешто топлијих температура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана