Од популарне апликације зарађивао 20.000 долара дневно

б92
Foto: принтскрин

Током првих година од појаве паметних телефона, када су апликације биле новитет, креиране су бројне необичне и забавне апликације. Дизајниране су како би приказале за шта је све смартфон способан. Једна од њих је и ајБир, апликација која је имитирала акцију испијања кригле пива када се телефон држи у одређеном положају.

Стив Шератон, креатор ове апликације је у интервјуу за Мел магазин објавио неке детаље о томе како је апликација настала и колико је зарађивао од ње на врхунцу њене популарности.

Према речима Шератона, оригинална верзија апликације је прво креирана за Палм Пилот, али како тај уређај није имао акцелерометар корисници су морали да имају савршен тајминг како би се постигао прави ефекат. Апликација је потом имплементирана на Ајфону, а Шератон ју је продао као видео. Све ово се десило пре Еплеовог формирања Еп Стора.

Након тога су челници Епла мотивисали Шератона да видео претвори у апликацију. Креатор истиче да је већ првог дана апликација постала популарна и дошла на прво мјесто Еп Стора, гдје је остала око годину дана.

У јеку популарности, генерисала је између 10.000 и 20.000 долара дневно. Апликација још увијек постоји, али је Шератон њен развој препустио компанији у чијем оснивању је у једном тренутку учествовао.

Апликација ајБир је тренутно у верзији 11.4 и бесплатна је за преузимање. Постоје куповине у оквиру апликације, које пиво претварају у млијеко, соду или вино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана