Нов пиштољ руских војника, посебна муниција пробија и панцир: Започета серијска производња “Удава” VIDEO

Г.С.
Нов пиштољ руских војника, посебна муниција пробија и панцир: Започета серијска производња “Удава” VIDEO

Министарство одбране Русије у свом наоружању има нов пиштољ „Удав”, за који је конструисана посебна муниција која може да пробије панцир.

Започета је серијска производња пиштоља „Удав”, саопштила је прес служба „Ростех” позивајући се на изјаву диретора Централног института прецизне машиноградње Алберта Бакова.

„Рад на пројекту ‘Удав’, који је започет 2014. године, је прешао на етапу серијске производње. Војска је тестирала пиштољ, дала одређене препоруке и жеље које су реализоване у нашој фабрици. Добили смо наруџбину за прву серијску прозводњу”,

Увјерен је да ће захваљујући својим карактеристикама и дизајну „Удав” бити интересантан не само војсци Русије него и љубитељима стрељаштва у Русији и иностранству.

„Пиштољ има пригушивач са заменљивим модулом топлоте и два типа муниције - са повећаном пробојношћу и смањеном брзином метака”, објашњавају у компанији „Ростех”, преноси ТАСС.

Нови руски пиштољ је предвиђен за гађање до 100 метара. Може да пробије панцир и шлем на удаљености до 75 метара. Посебно је важно да може да пуца и на екстремним температурама од минус 50 до плус 50 степени. „Удав” је без метака тежак 780 грама, дужине 206 милиметара, висине 145 милиметара. Шаржер може да прими 18 метака калибра 9 милиметара.

Како су у корпорацији навели, приликом израде новог пиштоља примењена су оригинална ријешења која му омогућавају примат у односу на пиштоље ЦЗ, „Глок”, „Валтер”, „Колт” и друге, преносу Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана