Невјероватан грађевински подухват у Русији оставља без ријечи VIDEO

Агенције
Невјероватан грађевински подухват у Русији оставља без ријечи VIDEO

Невјероватан грађевински подухват одвија се тренутно на Криму, гдје се бродовима преносе 5.500 тона тешки дијелови новог моста који ће повезивати полуострва Керч и Таман.

Компликован подухват преношења дијелова моста до своје дестинације почео је рано ујутру у сриједу, а на своју дестинацију стићи ће у уторак.

Руске власти су тренутно обуставиле бродски саобраћај на овом дијелу Црног мора будући да је седамдесетдвосатна инсталација Кримског моста тренутно највећи приоритет. Дијелови дуги 45 метара биће подигнути 35 метара изнад воде када ће стручњаци започети њихову инсталацију.

Дијелове ће подизати 12 најмоћнијих дизалица које могу да поднесу 650 тона. У то вријеме ће на мосту инжењери осигурати све и полако вршити пријенос како би осигурали да се лук, односно конструкција не затресе.

Кримски мост ће бити дугачак 19 километара, што ће га чинити најдужим у Европи. Ауто-пут са четири траке и две за воз имаће капацитет да прими 40.000 возила и десетине возова дневно тако повезујући полуострва Керч и Таман. Мост ће за саобраћај бити отворен крајем 2018. године, а у пуном капацитету служиће тек од 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана