Направљен ТВ екран који може да се лизне и осјети укус! VIDEO

Euronews
Foto: Printscreen

Јапански професор развио је прототип ТВ екрана који можете да лизнете и осјетите укус одређене хране.


Уређај, назван "Окуси ТВ" (ТТТВ), користи спрејеве у комбинацији са 10 укуса како би се створили укуси одређене хране, преноси Ројтерс.

У вријеме пандемије коронавируса, ова врста технологије може да побољша начин на који се људи повезују и комуницирају са спољним свијетом, рекао је професор са јапанског Универзитета Меиђи, Хомеи Мијашита.
"Циљ је да омогућимо људима да доживе искуство нечега попут јела у ресторану на другом крају свијета, чак и док су код куће", рекао је он.

Професор Мијашита ради са тимом од око 30 ученика који је произвео разне уређаје за укусе, укључујући виљушку која чини укус хране богатијим.
Рекао је да је сам направио ТТТВ прототип током прошле године и да би израда комерцијалне верзије коштала око 100.000 јена (875 долара).

Такође се нада да ће направити платформу на којој ће корисници моћи да преузимају укусе из цијелог свијета и да у њима уживају.

Једна од студенткиња Универзитета представила је новинарима како функционише ТТТВ прототип, говорећи екрану да жели да проба слатку чоколаду.
"То је као млијечна чоколада", рекла је она, наводи Ројтерс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана