Маск се повлачи са функција, постаје инфлуенсер?

Taнјуг
Foto: Танјуг

ЛОНДОН- Главни извршни директор компаније "Тесла", Илон Маск, објавио је на Твитеру да размишља о томе да напусти посао и постане инфлуенсер.

„Размишљам да дам отказ и да постанем инфлуенсер са пуним радним временом“, навео је најбогатији човjек на свijету у твиту објављеном синоћ, не износећи детаље, преноси Ројтерс.

Није јасно да ли Маск, који врло активан на платформи ове друштвене мреже, озбиљно мисли да напусти своје руководне функције. Британска агенција подсjећа да је он, осим што је генерални директор "Тесле", такође оснивач и извршни директор компаније СпејсИкс за летове у свемир, а води и стартап Неуралинк који се бави развојем терапеутских чипова за мозак, као и инфраструктурну фирму Боринг компанију.

Маск је током једне видео конференције у јануару ове године изјавио да очекује да ће бити главни извршни директор Тесле још "неколико година". „Било би лепо да имам мало више слободног времена уместо да радим дан и ноћ, буквално од тренутка кад се пробудим док не одем на спавање, и то седам дана недељно. То је прилично интензивно“, рекао је он тада.

Прошлог мjесеца, Маск је питао своје пратиоце на Твитеру да ли да прода 10 посто свог удjела у "Тесли", на шта је већина одговорила потврдно. Од тада је продао акције у вриједности од скоро 12 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана