Кинези приказали нову технологију: Рој дронова слама непријатељску одбрану VIDEO

Г.С.
Кинези приказали нову технологију: Рој дронова слама непријатељску одбрану VIDEO

Пекинг - Кина је недавно приказала нови систем, рој дронова који носе експлозивне бојеве главе способне да униште тенкове и друга оклопна возила.

Државна кинеска компанија ЦЕТЦ објавила је видео који траје 58 секунди а приказано је пробно лансирање баража од 48 офанзивних дронова, преноси Дифенс пост.

Приказани су дронови лансирани са лаког војног возила, који брзо развијају крила у ваздуху након лансирања и онда се упућују ка одређеној мети. Такође је приказано и лансирање дронова са хеликоптера.

Тестирање је спроведено прошлог мјесеца, а дронови наводно носе бојеве главе са експлозивом, способне да униште тенкове и друга оклопна возила, док им је намена да бројношћу “преплаве” непријатељску одбрану.

Кинески сајт Douvei News наводи да је сврха тестирања била приказ читаве гаме способности тог система, укључујући брзо распоређивање и лансирање, лебдење у формацији, лансирање из ваздуха, лансирање приликом маневрисања и прецизно одржавање формације.

Према магазину Форбс, Кина је још 2018. године приказала возило са ког се истовремено лансира осам CH-901 дронова, тако да је најновији тест показатељ напретка кинеских оружаних система.

Дрон CH-901 је дрон-камиказа способан да лебди над метом 40 минута и шаље снимак оператеру прије него што се обруши на мету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана