Јапанци направили плутајућу кућу отпорну на поплаве VIDEO

G.S.
Foto: printscreen/youtube

Јапански стамбени инвеститор “Ичијо Комутен” недавно је представио кућу отпорну на поплаве! Ова јапанска “плутајућа кућа” не само да може остати водоотпорна током поплава, већ и како је сам назив каже може и плутати на води!

Без обзира да ли вјерујете у климатске промјене или не, губитак стамбеног простора усљед поплава је непобитно питање широм свијета, и док инжењери и архитекте покушавају да пронађу рјешења, мало њих се показало ефикасним.

Сада, рекордни јапански градитељ стамбених објеката тврди да је дошао до одговора како да спријечи поплаве да односе људима домове. Њихова нова “кућа отпорна на поплаве“ недавно је представљена у популарној јапанској ТВ емисији и од тада добија велику пажњу на интернету а изгледа и широм свијета!

Јапанска ТВ станица ТБС недавно је посјетила једно од Ичјо тест мјеста гдје је нова плутајућа куц́а компаније отпорна на поплаве пролазила кроз симулирану поплаву.

Иако је изгледала баш као обична кућа када је тест почео, у вријеме када је вода почела да се диже око ње, гледаоци су могли да виде како структура напушта тло и на крају лебди неколико центиметара изнад ње.

Сви смо видјели како су плутајуће куће однешене у тешким поплавама, али Ичијов најновији изум садржи систем који управо то спречава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана