Знате ли када аутомобил постаје олдтajмер?

Агенције
Знате ли када аутомобил постаје олдтajмер?

Аутомобили нису само превозна средства. Они су дио наших живота и сјећања. Аутомобил је већ дуго саставни дио људског друштва. Прошао је кроз многе промјене и још увијек се мијења с временом.

Аутомобили постоје више од вијека, а будућност ће донијети још иновација које тренутно не можемо ни замислити.

Али, шта то значи када је ауто олдтајмер и како ауто постаје олдтајмер?

Одговор на питање како ауто постаје олдтајмер није једноставан. Много је фактора који доприносе изради олдтајмера. Најважнији фактор је старост аутомобила. Други најважнији фактор је како га је користио његов изворни власник и колико је добро одржаван.

Олдтајмер је аутомобил који је у погону најмање 20 година. Појам се такођер може користити за означавање било којег аутомобила који власник сматра колекционарским предметом.

Израз олдтајмер први је пут коришћен 1930-их за описивање аутомобила који су били 15 година или старији. Користи се за описивање старинских аутомобила од 1950-их, а сада се често примјењује на било које возило које се сматра класичним, укључујући и она произведена почетком 20. вијека. Из тога разлога, одговор на питање како ауто постаје олдтајмер није нимало једноставан јер различити људи сматрају различите аутомобиле олдтајмерима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана