Зашто мотоциклисти ударају Теслу током претицања? VIDEO

klix.ba
Зашто мотоциклисти ударају Теслу током претицања? VIDEO

Неугодне сцене постају свакодневица на америчким цестама. Камера је снимила бајкера како претиече Тесла Модел 3 и током обилажења ногом удара у врата електричног аутомобила.

Ријеч је о кажњивом и опасном поступку, али на америчким путевима се овакви призори могу видјети готово сваког дана.

Корисници интернета још увијек не могу схватити зашто се мотоциклисти излажу опасности током вожње, чинећи непристојан и кажњив потез. Није први, а ни посљедњи пут да се на друштвеним мрежама објављује оваква снимка. Ипак, постоји објашњење за наизглед несхватљиво понашање бајкера.

Зашто се возачима Тесле дешава неугодност?

Одговор се крије у раду аутопилота. Наиме, компјутер који аутоматски управља аутомобилом, усмјерава ауто према једној страни траке. Обично је ријеч о траци која омогућава претицање. Зато мотоциклисти имају лош преглед и отежано им је обилажење аутомобила на оним мјестима гдје је то допуштено. Мотоциклисти мисле да их возачи намјерно блокирају и спрјечавају претицање.

Ипак, то им не даје право током путовања ударати аутомобиле других учесника у саобраћају. Стручњаци широм САД-а упозоравају возаче да искључе аутопилот на путевима које мотоциклисти користе, како би избјегли неугодности.

Возач Тесле је у изјави за Insideevs рекао да не познаје бајкера. Камера није успјела снимити регистрацијске таблице, а возач сумња да је узрок неугодности Теслин аутопилот.

Један возач Тесле доживио је још већу неугодност, јер му је бајкер током претицања сломио ретровизор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана