Сваки дан вози Rolls-Royce, а сада је купио Yugo са петокраком на крову да од њега направи нов ауто

Agencije
Сваки дан вози Rolls-Royce, а сада је купио Yugo са петокраком на крову да од њега направи нов ауто

За Yugo каже да је, и поред тога што га многи сматрају најгорим аутомобилом на свијету и стално се спрдају са њим, један "прилично солидан ауто, који се путевима Америке креће скоро пуних 30 година"

Ауто ентузијаста Боб Мозли, аутор  канала Videobob Moseley, бави се прерадом аутомобила и израдом реплика познатих аутомобила из фимова. Он је недавно је набавио један занимљиви Yugo GV Plus из 1991. године.

То је, како сам каже, "у своје вријеме била премијум верзија Yugo на америчком тржишту", кога је покретао и још увијек покреће, мотор од 1,3 литра са електронским убризгавањем (ЕФИ). Аутомобил је опремљен петостепеним мјењачем, а има чак и климу.

Иако свакодневно вози Rolls-Royce Phantom, за Yuga каже да је, и поред тога што га многи сматрају најгорим аутомобилом на свијету и стално се спрдају са њим, један "прилично солидан ауто, који се путевима Америке креће скоро пуних 30 година".

Боб је јако задовољан стањем у коме се Yуго налази и каже да хоће да на њему замијени све што може. Планира да стави нове тапацирунге, да потпуно преуреди командну таблу, да среди каросерију и офарба је у црвено, односно да од Yugа направи "потпуно нов аутомобил". Једино се још премишља око тога да ли да му на кров врати југословенску тробојку са петокраком или не...

У свему томе помоћиће му, како каже, "момак из Србије", са којим је успоставио контакт путем интернета.

Од када је почетком децембра стигао у његову гаражу, Боб је о Yugu снимио три видеа. Своје пратиоце свакако планира да, новим снимцима, обавештава о томе како се рестаурација одвија, што ћемо и ми у наредним мјесецима испратити.

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана