Ово је први летећи ауто и Кинези су га већ направили VIDEO

Агенције
Ово је први летећи ауто и Кинези су га већ направили VIDEO

Информација која ових дана стиже из Кине да та земља ради на летећим аутомобилима, побудила је велику пажњу српске јавности.

Што због идеје да ће човјечанство коначно “полетети” у својим аутомобилима а много више због навода предсједника Србије Александра Вучића да је у разговорима са кинеским званичницима тражио начин да Србија у неком виду буде део тог пројекта.


Иако за наше просторе звучи заиста футуристички, компанија у кинеском власништву Терафуђа најављује да ће њихов први летећи аутомобиле почети да се продаје 2019. године.

Завршна верзија овог возила има нека корисна унапређења, а захваљујући преузимању од стране компаније Џили, власника европске аутомобилске компаније Волво, у пројекту летећег аутомобила дошло је до знатног напретка.

Након година развоја, Терафуђа је најавила да ће први модел њиховог летећег аутомобила почети да се продаје негдје током 2019. године.

Која ће му бити цијена, међутим, још се не зна.

Спекулише се да ће аутомобил бити на хибридни погон. Такође, биће опремљен унапређенијим по питању безбједности литијум-јонским батеријама, док ће унутрашњост одисати спортском елеганцијом са унапређеним сједиштима и интерактивним интерфејсом.

Биће опремљен и сигурнијим појасевима и ваздушним јастуцима.

Ипак, многи детаљи су још под велом тајне.

Погледајте видео:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана