Најснажнији модел у историји Алфе Ромеа

ГС
Foto: Илустрација

Чувена италијанска марка је кроз своју историју имала прегршт потентних возила, али је титула могла припасти само једном.

Мада ће са електрификацијом неизбјежно доћи до "експлозије" коњаже код Алфиних аутомобила (што се десило и код свих других брендова), ипак ће до тада признање носити један модел. 

У питању је Giulia GTA, односно GTAm.

Овај суперседан располаже са 2,9-литарским В6 агрегатом који вуче поријекло из Ферарија. 

За разлику од QV издања где испоручује "скромнијих" 510 кс, у овој GTA верзији возачу се испоручује још више – чак 540 кс!

На тај начин је Giulia GTA односно GТАM убjедљиво најснажнији модел у историји Алфе Ромео. Али, требало би ипак споменути и друге моделе који су врло близу овој импозантној бројци.

Осим разних издања двојца Giulia/Stelvio, ту је и прослављени 8C Competizione. Овај модел употребљавао је V8 агрегат који је достављао 450 "грла" и до недавно је држао титулу најснажнијег возила у историји Алфе…

Интересантно је да је у самом врху по броју коња који су се налазили испод хаубе код Алфиних модела један хечбек. Ради се о Giulietti QV Squadra Corse, тачније лимитираној серији поменутог хот хеча од свега стотину примерака, пише Ауторепублика.рс

Ово издање Giuliette располагало је са 285 кс из малог четвороцилиндраша радне запремине 1,8 литара!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана