Najsnažniji model u istoriji Alfe Romea

GS
Foto: Ilustracija

Čuvena italijanska marka je kroz svoju istoriju imala pregršt potentnih vozila, ali je titula mogla pripasti samo jednom.

Mada će sa elektrifikacijom neizbježno doći do "eksplozije" konjaže kod Alfinih automobila (što se desilo i kod svih drugih brendova), ipak će do tada priznanje nositi jedan model. 

U pitanju je Giulia GTA, odnosno GTAm.

Ovaj supersedan raspolaže sa 2,9-litarskim V6 agregatom koji vuče porijeklo iz Ferarija. 

Za razliku od QV izdanja gde isporučuje "skromnijih" 510 ks, u ovoj GTA verziji vozaču se isporučuje još više – čak 540 ks!

Na taj način je Giulia GTA odnosno GTAM ubjedljivo najsnažniji model u istoriji Alfe Romeo. Ali, trebalo bi ipak spomenuti i druge modele koji su vrlo blizu ovoj impozantnoj brojci.

Osim raznih izdanja dvojca Giulia/Stelvio, tu je i proslavljeni 8C Competizione. Ovaj model upotrebljavao je V8 agregat koji je dostavljao 450 "grla" i do nedavno je držao titulu najsnažnijeg vozila u istoriji Alfe…

Interesantno je da je u samom vrhu po broju konja koji su se nalazili ispod haube kod Alfinih modela jedan hečbek. Radi se o Giulietti QV Squadra Corse, tačnije limitiranoj seriji pomenutog hot heča od svega stotinu primeraka, piše Autorepublika.rs

Ovo izdanje Giuliette raspolagalo je sa 285 ks iz malog četvorocilindraša radne zapremine 1,8 litara!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana