Mасерати објавио неколико нових фотографија тестног прототипа MЦ20

ГС
Mасерати објавио неколико нових фотографија тестног прототипа MЦ20

Графиком на камуфлажним фолијама иза којих се крије Масератијев тестни прототип МЦ20 италијанска аутомобилска компанија одала је почаст недавно преминулом британском аутомобилском тркачу Стирлингу Мосу.

Масерати ће своју нову суперспортску перјаницу у продукцијског форми представити у септембру, а до тада с времена на вријеме објаве фотографије тестног прототипа на којима се може видјети форма модела с централно смјештеним мотором с којим италијанска аутомобилска компанија планира и повратак на кружне стазе широм свијета.

На посљедњим објављеним фотографијама у Масератију су се одлучили за камуфлажне фолије чијом графиком одају почаст недавно преминулом британском возачу Стирлингу Мосс који је до својих побједа на тркама стизао и иза управљача Масератијевих аутомобила.

Познато је да ће МЦ20 покретати централно смјештен мотор који Масерати овај пут неће „посуђивати“ од Ферарија, али се још увијек не зна хоће ли у Модени користити сопствени новоразвијени В8 мотор или хибридну комбинацију чији ће дио чинити В6 мотор.

У сваком случају, очекује се да ће својом филозофијом МЦ20 наставити тамо гдје је стао њихов посљедњи суперспортски бројчано ограничен двосјед МЦ12 (50 цестовних и 12 тркаћих верзија) који је Масерати 2004. и 2005. године правио на основици Фераријевог модела Ензо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана